Officiële opening stallen Fronik buurtboerderij op 25 september

Algemeen
De nieuwe stallen worden officieel geopend.
De nieuwe stallen worden officieel geopend. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM – Nu de coronaregels het toelaten wordt het bij de Fronik buurtboerderij, te vinden aan het Westenwindpad, hoog tijd om officieel de nieuwe stallen te openen. Op zaterdag 25 september is het zover.

De stallen zijn al in gebruik, maar van een feestelijk openingsmoment is het nog niet gekomen. De dieren zitten al in de stallen en sinds kort is ook het hooi in de hooistal opgeslagen. De kippen zijn weer buiten en het gras kan niet meer groener worden. “Hoog tijd voor dat feestje wat we steeds uit moesten stellen! Kom je ook? Buurtbewoners, Zaankanters, vrienden en sponsoren; iedereen is welkom!”, roept het bestuur van de Fronik op.

Klompen weer terug

Wat gaat er gebeuren? In ieder geval kunnen de kinderen klompjes beschilderen en is er muziek. De stallen worden officieel geopend door het vastspijkeren van de klompen en het hijsen van de Fronik vlag. En er gaan nog meer dingen gebeuren.

Verbouwing museum begonnen

Een steiger en afvalcontainer op het terrein geven al aan dat ook de verbouwing van het museum is begonnen. Het dak en de zolder worden het eerst vernieuwd. Dat was hard nodig, niet al het hout was nog goed. Op de helft van het dak zat zelfs nog asbest. Het was niet gevaarlijk, maar het moest wel weg laat het bestuur weten. Dat is professioneel verwijderd door asbestsaneringsbedrijf Deegen & Zn BV die het werk deels sponsorde.

Dakrenovatie van het museum.
De renovatie van het dak in beeld.