Reserveren voor Lichtjesavond Krommenie start donderdag 14 oktober

Algemeen
Sfeer tijdens een vorig gehouden Lichtjesavond.
Sfeer tijdens een vorig gehouden Lichtjesavond. (Foto: aangeleverd)

KROMMENIE - Dit jaar organiseert de Raad van Kerken wederom een Lichtjesavond. Op vrijdag 5 november bestaat de mogelijkheid diegenen te herdenken die we verloren zijn. Wie erbij wil zijn, doet er goed aan te reserveren. De mogelijkheid begint op donderdag 14 oktober.

“We merken dat er in deze tijd veel behoefte is aan het aangrijpen van rituelen rond belangrijke momenten in ons leven, waaronder het overlijden van een dierbare. Sommige nabestaanden hebben niet de gelegenheid een graf of herdenkingsplek te bezoeken vanwege afstand of omdat er na de crematie gekozen is voor het uitstrooien van de as. Vooral in deze coronatijd hebben veel mensen niet op de gewenste manier afscheid kunnen nemen. Iedereen is welkom, het maakt niet uit hoe lang het geleden is dat je een dierbare bent kwijtgeraakt”, laat de organisatie weten.

Op vrijdag 5 november wordt er op de begraafplaats in Krommenie een ruimte gemaakt om de namen van onze dierbaren te noemen en het verlies met elkaar te delen en elkaar te ontmoeten. Op deze avond worden mensen opgenomen in een gemeenschap en weten ze zich gesteund door de anderen onder het motto ‘er staat altijd iemand naast je die achter je staat.’

Programma 

De begraafplaats wordt sfeervol verlicht met ontelbare glazen potjes met waxinelichtjes. De bomen op de begraafplaats worden verlicht. Bezoekers dienen te reserveren via internet en kunnen kiezen uit vier tijdsblokken. Per tijdsblok kunnen een maximum aantal mensen aanwezig zijn. De tijdsblokken starten om 17.00 uur, 18.00 uur, 19.00 uur en 20.00 uur. Reserveren kan vanaf donderdag 14 oktober en kan via de website van de Petrusparochie onder het kopje Lichtjesavond of via https://st-petrusparochie.eventbrite.nl/

Ontvangst van de bezoekers vindt plaats op het schoolplein van BS De Hoeksteen aan de Serooskerkestraat. Bij ontvangst is er akoestische muziek van de heren van Basic Matters ter ondersteuning. Na woorden van inleiding en troost worden de namen genoemd van de overledenen.  Nieuw dit jaar is een korte stille lichtjestocht via de gemeentewerf naar de begraafplaats. Na het spelen van een trompetsignaal, gaan de bezoekers met een grafkaars(met deksel) of een fakkel in een stille lichtjestocht naar de begraafplaats. Daar worden diverse herdenkingsplekken ingericht waar de kaarsen geplaatst kunnen worden. Natuurlijk kunnen ze ook op de familiegraven geplaatst worden of bij de urnenmuur. 

Looproute

Een serene akoestische gitaar en een trompet op de achtergrond begeleiden de bezoekers in alle emoties van het moment. Daarna verlaat iedereen op eigen gelegenheid de begraafplaats via de normale ingang. Er is een verplichte eenrichtingslooproute vanaf het schoolplein via de gemeentewerf naar de achterkant van de begraafplaats. Toegang via de normale ingang van de begraafplaats is niet mogelijk.

Zie ook Facebook en Instagram @lichtjesavondkrommenie voor de laatste updates. Hier staat ook de melding als het onverwacht niet door kan gaan.

Er is een verplichte eenrichtingslooproute.