Dinsdag 2 november: ‘De Zaanse Ondernemersdag is voor iedereen’

Algemeen
De grote zaal van het Zaantheater was in 2019 goed gevuld.
De grote zaal van het Zaantheater was in 2019 goed gevuld. (Archieffoto: Dirk Karten)

ZAANSTREEK – “De Zaanstreek bestaat uit grote én kleinere ondernemingen. Ik zie graag vertegenwoordigers van grote Zaanse bedrijven als Albert Heijn of Verkade maar roep zeker ondernemers van kleinere bedrijven te komen. Wees niet beschroomd. De Zaanse Ondernemersdag is er voor iedereen”, zegt voorzitter Peter Wieringa met nadruk. Op dinsdag 2 november staat de 32e editie gepland met als thema Never waste a good crisis.


Voorzitter Peter Wieringa:  “Met als thema ‘never waste a good crisis’ kijken we samen terug op een tijd met veel maatregelen en beperkingen.” Voorzitter Peter Wieringa: ‘Denk niet dat je bedrijf te klein is om zich te profileren maar pak die kans

Het Zaantheater is als vanouds locatie voor hét netwerkmoment van het jaar. Corona zette vorig jaar een streep door het zakenevent. Dit jaar kwamen de versoepelingen net op het goede moment en kon de organisatie het sein op groen zetten.

Netwerken kan weer

“Als de anderhalve meter norm nog van kracht was, mochten er maar 275 mensen in de foyer. Terwijl de grote zaal (890 stoelen) vorige keren aardig vol zat. Netwerken is één van de speerpunten van de Ondernemersdag. Dat kan nu gelukkig weer volop. Want dat is wat ondernemers het meeste hebben gemist: elkaar persoonlijk treffen. Ervaringen delen”, meent de voorzitter.


Elkaar ontmoeten, het kan weer. 

Luchtig én betrokken

Daarmee speelt het bestuur van de Zaanse Ondernemersdag in op wat de gasten vragen: de mogelijkheid elkaar zakelijk te ontmoeten, inclusief het nodige vermaak. Tijdens de komende editie worden de bezoekers op een luchtige, maar betrokken manier meegenomen in de ervaringen van ondernemend Zaanstreek in het afgelopen jaar.

Inventiviteit

Peter Wieringa: “Met als thema ‘never waste a good crisis’ kijken we samen terug op een tijd met veel maatregelen en beperkingen. Vanaf maart 2020 was het voor veel branches worstelen om het hoofd boven water te houden door alle beperkingen en lockdowns. In deze ogenschijnlijk slechte tijd - nee, ik hou het netjes en zeg geen klotejaar, al was dat het natuurlijk wel - moesten ondernemers zichzelf opnieuw uitvinden om hun klanten te kunnen blijven bedienen. De crisis dwong je anders te kijken naar je zaak. Andere stappen te maken. Tegelijk zag je de kracht van ondernemers terug in hun inventieve en creatieve oplossingen.”

Programma

Het programma van de 32e Ondernemersdag wordt met dezelfde creativiteit samengesteld. Daar doet ook burgemeester Jan Hamming aan mee. Zonder al teveel te verraden; zijn traditionele toespraak over de stand van zakelijk Zaanstad wordt dit jaar in een ander jasje gestoken.


Rob Urgert en Joep van Deudekom gaan in de reprise als presentatoren. 

“Onze insteek is de traditie van voorgaande edities laten voortleven. Naast vaste elementen als de verkiezing voor de Zaanse Ondernemersprijs en de Zaanse StartUp Award hebben we dit jaar Rob Urgert en Joep van Deudekom in de reprise als presentatoren. Bij ons dertigjarig jubileum hebben deze televisiemakers de zaal laten bulderen van het lachen. Want ook dat hoort bij de Zaanse Ondernemersdag: een gezellige avond met muziek en lekker eten.”

Nominaties

Inmiddels heeft de jury van de Ondernemingsprijs uit een longlist van voorgedragen ondernemingen drie bedrijven genomineerd voor de Zaanse Ondernemingsprijs 2021 en de Trias VMBO Jeugdjuryprijs.

De volgende bedrijven zijn genomineerd: PDA Group. Distributeur van diverse horloge- en sieradenmerken uit Zaandam. Ayal Kaas. Specialist op het gebied van snijden, raspen en verpakken van kaas uit Westzaan. En Stan Partners. Partner in arbeidscapaciteit, van flexibel tot vast, uit Zaandam. De winnaars worden op 2 november bekend gemaakt.

Breed zakelijk platform

Tot slot roemt Peter Wieringa het succes van de afgelopen zomer gehouden haringparty waar voorzichtig de eerste zakelijke ontmoetingen zonder Zoom weer plaatsvonden. Dit is traditioneel de afsluiting van het zakenseizoen en wordt door de Zaanse Ondernemers Sociëteit De Corner georganiseerd.


Hapje en drankje horen erbij. 

De banden tussen de stichting Zaanse Ondernemersdag en diverse zakenplatforms is groot. Zo werd de stichting op 6 februari 1989 opgericht op initiatief van De Corner, de Vereniging Ondernemerskring Zaanstreek (OZ), het Koninklijk Nederlands Ondernemers Verbond (KNOV) district Zaanstreek, de Maatschappij voor Nijverheid en Handel (MNH) departement Zaanstreek, de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor de Zaanstreek en de gemeente Zaanstad.

Bestuur

Het huidige bestuur, onder voorzitterschap van Peter Wieringa, wordt onder andere gevormd door afgevaardigden van De Maatschappij, de Zaanse Ondernemers Sociëteit De Corner, Junior Kamer Zaanstreek en de Gemeente Zaanstad.

Diversiteit

“Het maak duidelijk: ondernemen in de Zaanstreek doen we met elkaar. Wat we als bestuur graag zien op 2 november is diversiteit. Denk daarom niet dat je bedrijf te klein is om zich te profileren op de Ondernemersdag. Pak die kans om van gedachten te wisselen en te netwerken”, besluit hij wervend.


Ondernemend Zaanstreek laat zich altijd goed zien op de Zaanse Ondernemersdag.

Kaartverkoop

Het bestuur en het Zaantheater volgen voor toegang de coronaregels zoals die zijn opgelegd door de overheid. Kijk voor de kaartverkoop, een terugblik op vorige edities en nieuws op www.zaanseondernemersdag.nl Tip: houd ook Linkedin, Facebook of Instagram in de gaten voor updates.

Volop kans om te netwerken.
Hapje en drankje hoort erbij, ook deze keer.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Voorzitter Peter Wieringa:  “Met als thema ‘never waste a good crisis’ kijken we samen terug op een tijd met veel maatregelen en beperkingen."
Warm welkom hoort erbij.
Rob Urgert en Joep van Deudekom gaan in de reprise als presentatoren.