Nieuwe tool voor innovatieve en duurzame bedrijven uit Noord-Holland

Algemeen

Nieuwe tool voor innovatieve en duurzame bedrijven uit Noord-Holland 

REGIO - Ondernemingen uit Noord-Holland kunnen sinds kort aanspraak maken op de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM), een instrument om groei en herstel van lokale ondernemingen te bevorderen. Gedeputeerde Ilse Zaal vertelt er meer over.

160 miljoen

“De ROM InWest is afgelopen oktober opgericht door onder meer de provincie Noord-Holland, een groot aantal Noord-Hollandse gemeenten en het ministerie van Economische Zaken. De 160 miljoen euro die hiermee is vrijgekomen, kan door ondernemers gebruikt worden om verder te innoveren. Met het fonds willen wij ondernemers helpen bij het versterken van de regionale en de circulaire economie. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij het MKB helpen met het toetsen van een businesscase op financiële en technische haalbaarheid. Ook brengt de ROM de juiste mensen samen om innovatie en financiering te stimuleren. De ROM maakt het ook mogelijk om grote investeringen naar de regio te halen en zo te zorgen voor nieuwe banen, een versnelling van de energietransitie en duurzaam economisch herstel na corona. 

Ondersteuning voor jouw bedrijf? 

Op de website van de ROM kun je in een paar stappen onderzoeken of je in aanmerking kunt komen voor ondersteuning. Misschien is de ROM niet het juiste fonds voor jouw onderneming. Dan is het nog niet gezegd dat er helemaal geen mogelijkheden voor jou zijn. Er zijn namelijk meerdere programma’s en fondsen die de provincie Noord-Holland inzet om ondernemers te helpen. Voorbeelden daarvan zijn het Innovatiefonds Noord-Holland en GO!-NH.

Meer weten?

Meer informatie vind je op rominwest.nl. Direct checken of je als Noord-Hollandse ondernemer in aanmerking komt voor de ROM? Doe dan de quickscan op rominwest.nl/quickscan-financiering.