Andors Jazzband in jazzclub Enkhuizen

Algemeen
Andors Jazz Band in Sgt. Pepper's Jazz-Club.
Andors Jazz Band in Sgt. Pepper's Jazz-Club. Foto: aangeleverd

ENKHUIZEN - Op zondag 17 oktober eindelijk weer jazzklanken in de Sgt.Pepper’s Jazz-Club. Na de verplichte pauze vanwege corona start de jazzclub weer op met een spetterend concert van de Andors Jazz Band. Zoals in de horeca bekend is, moeten bezoekers voorafgaand aan dit concert in combinatie met een identiteitsbewijs een geldig corona toegangsbewijs tonen (op de telefoon of geprint op papier).

Vanaf de oprichting in 1978 richt Andors Jazz Band zich op de geweldige hot dance en jazzmuziek uit de jaren twintig en de vroege jaren dertig van de twintigste eeuw. 

Andors Jazzband

De band gebruikt de originele arrangementen uit die tijd, maar ook eigen stijlgetrouwe arrangementen. Zoals gewoon was in de beginjaren van de jazz, speelt de band akoestisch; alleen de aankondigingen en de zang zijn versterkt. In een kwart eeuw is de band een graag geziene gast geworden op jazzfestivals in heel Europa en tijdens talloze tournees heeft de band opgetreden in tientallen Europese jazzclubs en volgden vele radio- en televisieopnamen. Andors Jazz Band heeft inmiddels een reputatie opgebouwd als een van de toonaangevende bands in de vroege jazzmuziek, met een groeiende, enthousiaste aanhang die deze muziek heeft herontdekt. De leden van de band zijn ervaren musici met een voorliefde voor de muziek van legendarische orkesten uit die tijd, zoals die van Fletcher Henderson en Duke Ellington. Vanzelfsprekend is ook de presentatie van de band stijlgetrouw: de ‘Roaring Twenties’ herleven opnieuw en op veler verzoek muzikaal in het Peperhuis.

Peperhuis Enkhuizen

Het Peperhuis, Wierdijk 12. De zaal is open om 13.30 uur. Het concert start om 14.00 uur. De toegang is 7 euro voor donateurs en 12 euro voor anderen. Het is voordelig om donateur te worden. Kosten zijn 17 euro per persoon. Inwonend gezinslid is 8 euro. Kinderen tot twaalf jaar gratis, tieners tot 18 jaar 2,50. Ook is het zeer aantrekkelijk om een Gold Card aan te schaffen. Voor meer informatie www.sgtpeppersjazzclub.nl.