Theaterkerk Hemels in Twisk heeft een mooi en gevarieerd programma

Algemeen
René Smit en Gerda Blom runnen Theaterkerk Hemels in Twisk.
René Smit en Gerda Blom runnen Theaterkerk Hemels in Twisk. (Foto: Theo Annes)

Vaak jagen mensen een droom na. En ontdekken dat die na jaren niet te verwezenlijken is. Zo liep het voor René Smit en Gerda Blom niet. Zij konden hun droom in 2017 waarmaken: een theaterkerk oprichten. 

René: “wij kochten toen de Nederlands hervormde kerk in Twisk. Dit is een bijzonder monumentaal gebouw, waar we ruimte hebben voor creativiteit en verbinding. De kerk staat open voor onder meer geboekte optredens, maar ook voor familiefeestjes, ceremonies en samenkomsten. Ook kunnen mensen gebruik maken van onze bed & breakfast. Twisk en omgeving is prachtig! We hopen dat iedereen die de kerk verlaat geïnspireerd, verrast, vermaakt of verbonden is. Ervaar het zelf en kom eens langs”.

Nieuw programma

Skotwal - zondag 12 september: 14.30 uur. De band zingt in het Westfries nummers van onder meer Johnny Cash, Steve Earle, Dolly Parton en John Prine. Geniet van de uitgekiende arrangementen, de meerstemmige zang, de humoristische en ontroerende teksten.

Wouter Bekkering Quintet - zondag 19 september: 14.30 uur. Het WBQ speelt samen met fluitiste Ciska van der Wilk favoriete stukken uit hun 20-jarig bestaan, en nieuwe, vaak eigen geschreven stukken. De stijl van de band laveert tussen jazz, blues, latin, funk en Bach. Altijd melodieus, swingend en dynamisch!

Harry Sacksioni - zaterdag 26 september: 2015 uur. Hij kan het zelf bijna niet geloven, maar Harry is in de afgelopen vijftig jaar echt elk jaar op tournee geweest. Omdat zijn inspiratie om nieuwe composities te schrijven nooit stopt, maakt ook zijn nieuwste werk onderdeel uit van dit optreden.

De Andersons - zaterdag 9 oktober: 20.15 uur. Een vurig en humoristisch theaterconcert in de geest van Astrid Lindgren. Hoe blijft men een beetje kind: onbevangen, zonder vooroordeel, het leven als spel? Gewapend met hartstochtelijk liedjes, humor en existentiële vragen gaan De Andersons op zoek naar dat wat écht waarde heeft.

Alex Roeka - zondag 17 oktober: 14.30 uur. De eigen liedjes van Edisonwinnaar Alex Roeka kloppen. De teksten, het rijm, de diepgang. Voorbijgangers met hun gedoe van alledag leverden aan de Zeeuwse keukentafel de inspiratie. Verpakt in beeldende melodieën, garandeert dat een geestig en intrigerend concert.

Eric Vloeimans en Will Holshouser - zondag 31 oktober: 14.30 uur. Deze twee muzikale omnivoren kennen en waarderen elkaar al jaren. Ze gaan op avontuur en slepen de luisteraar door allerlei onverwachte bochten mee. Om ze uiteindelijk weer veilig thuis te brengen, rijker en voldaan.

Vincent Bijlo - zaterdag 27 november: 20.15 uur. Functie Elders, een oudejaarsshow met verrassende omtzigten vanuit Bijlo’s mondkapjesmuseum. Met onder meer als pronkstuk het kapje van Ollongren, en dat mapje dat ze onder haar arm had, die de politiek voorgoed veranderde. Of toch niet?

The Lasses - zaterdag 18 december: 2015 uur. Sophie Janna en Margot Merah zingen verhalen over liefde, dood en andere ellende. Deze worden gebracht zonder pretentie, vol humor en muzikaliteit. De Ierse en Amerikaanse folktradities hebben duidelijk hun stempel gezet op de liedkeuze én op het eigen werk van The Lasses. Zij brengen het publiek helemaal in kerststemming.

Marlies Du Mosch - zaterdag 12 februari: 20.15 uur. De composities van pianiste Marlies zijn als schilderen met muziek en buitengewoon talentvol. De composities laten mensen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.

Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal - zaterdag 12 maart - 2015 uur. Vergeet de tijd tijdens het optreden van Carel en Juan Pablo. Ervaar de vrijheid van een vogel die zorgeloos door de lucht vliegt over de uitgestrekte pampas en de verre oceaan. Het duo schakelt soepel van chamamé en zamba naar tango’s en milonga’s. En... mét humor.

Beth en Flo - zaterdag 26 maart: 20.15 uur. Het duo speelt muziek van Ravel, Gershwin en Rachmaninov. Met vier handen op één piano laten Beth en Flo de zaal zinderen. Virtuoos, muzikaal en perfect op elkaar ingespeeld. Klassieke muziek op hoog niveau, gecombineerd met pakkende teksten, fysiek theater en een flinke dosis humor.

Twisker Matthäus Passion workshop - donderdag 14 april: 20.15 uur. Alles komt aan bod over de Matthäus Passion. Dirigent Frans-Aert Burghgraef en musicus René Smit nemen deelnemers mee met beeld en audio in de wereld van Bach.

Twisker Matthäus Passion highlights - vrijdag 15 april: 20.15 uur. Een verkorte versie van de Matthäus, waarin de mooiste aria’s en delen van de vertellingen worden gezongen door vier professionele zangers, begeleid door een pianist. Het Twisker Koor zingt een aantal koralen. Na de pauze zingt het viertal hoogtepunten uit de klassieke zang.

Van Wijck Live - zaterdag 14 mei: 20.15 uur. De liedjes van zangeres Van Wijck draait men niet achteloos op de achtergrond; haar prachtige persoonlijke liedjes vragen de aandacht. Ze maakt liedjes op de grens van folk, pop en chanson. Vooral over leven. Haar stem met rafelrandje past perfect bij haar melancholische teksten.

The Quartet NL - zondag 22 mei: 14.30 uur. Benjamin Herman, Peter Beets en Ernst Glerum vieren feest ter gelegenheid van de 80e verjaardag van meesterdrummer Han Bennink. De crème de la crème van de Nederlandse jazz.. Zowel op het podium als in de zaal.

Theaterkerk Hemels is te vinden aan Dorpsstraat 121 in Twisk. Reserveer van tevoren een plekje voor een voorstelling via www.theaterkerkhemels.nl .