Nick Vlaar is niet tevreden over race in Assen

Algemeen
Nick Vlaar verwikkeld in een strijd.
Nick Vlaar verwikkeld in een strijd. (Foto: Erik de Ruijter)

Na de zomerstop en een afgelaste race in Duitsland klom Nick Vlaar uit Obdam weer op zijn motor om 3 september twee sessies te rijden om terug in het ritme te komen. 

“In de middag gebruikten wij drie sessies om een nieuwe achtschokbreker te testen. Dit gaf de motor weer totaal andere eigenschappen maar qua grip en stabiliteit wel op een positieve manier. Zaterdag gingen wij in de eerste en tweede kwalificatie verder met het afstellen van deze schokbreker, omdat het rijgedrag van de motor verbeterd moest worden. In de eerste kwalificatie kon ik, onder nog redelijke koele omstandigheden, mij op derde plaats kwalificeren met een tijd van 1.42,6. Dit was een veelbelovende start van de dag.” 

In de tweede kwalificatie wilde Nick zijn rondetijd flink verbeteren. Hij wilde een goede startplek houden. “Helaas lukte het niet om meer snelheid te maken en ik verbeterde mijn tijd maar met twee tienden naar 1.42,4. Met deze rondetijd was ik natuurlijk niet tevreden en zakte naar de vijfde startpositie. Met mijn goede start wist ik wel dat er vanaf de vijfde startpositie nog van alles mogelijk was.”

Nick maakte in de race een zeer goede start en reed in de eerste ronde naar de derde plek. “Ik merkte tijdens de race dat ik geen hoog tempo kon rijden. Ik werd in ronde twee door Frank Nieman ingehaald. Op de vierde positie lagen er twee kapers op de loer. Het gevecht om plek vier tot en met zes gaf extra adrenaline. Ik maakte na twee ronden een foutje waardoor ze mij voorbijkwamen. Het tempo kon ik niet bijhouden en ze reden weg. Ik moet genoegen nemen met de zesde plek. Met dit resultaat ben ik niet tevreden, maar het was voor mij het maximaal haalbare.”

Komende zaterdag rijdt Nick weer in Assen. “Ik ben er op gebrand een beter resultaat neer te zetten!”