Passantenbrug in Spanbroek vernoemd naar Simon Loos

Algemeen
Simon Loos met echtgenote Emmy en wethouder Robert Tesselaar.
Simon Loos met echtgenote Emmy en wethouder Robert Tesselaar. ((Foto: Nancy Holderbeke))

De passantenbrug, die het parkeerterrein van ’t Kerkhuys verbindt met de ijsbaan Spanbroek-Opmeer, is vernoemd naar Simon Loos uit Spanbroek. Het was een wens van het bestuur van ’t Kerkhuys om hem te bedanken voor zijn inzet voor de gemeenschap van Spanbroek en met name voor ’t Kerkhuys.

Wethouder Robert Tesselaar: “Zo’n aanvraag is heel bijzonder. Het gebeurt alleen maar met mensen die in een ver verleden zich waardevol hebben ingezet voor de gemeenschap. Door de verbindende rol die de heer Loos jarenlang heeft vervuld en ook zijn niet aflatende ondersteuning aan mensen die het hard nodig hebben, komt hem alle eer toe om zijn naam - Simon Loos - te verbinden aan de passantenbrug, nabij ’t Kerkhuys.”

Vrijwilligerswerk

Simon Loos heeft zich vele jaren ingezet voor de gemeenschap van Spanbroek. Zo was hij vrijwilliger bij de Kerstcross Opmeer, politiek actief voor het CDA Opmeer, vrijwilliger bij Leekerweide en bestuurslid van ’t Kerkhuys. Daarnaast heeft hij zich ingezet om de verkeersveiligheid van de A.C. de Graafweg te vergroten. In 2016 heeft de heer Loos een Koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn vrijwilligerswerk.