Groot animo in Opmeer voor Regenboogweek

Algemeen
 Burgemeester Van den Hengel en wethouder Wiersma-De Faria overhandigden regenboogballen aan de voetballers van VVS’46.
Burgemeester Van den Hengel en wethouder Wiersma-De Faria overhandigden regenboogballen aan de voetballers van VVS’46. (Foto: Nancy Holderbeke)

De jaarlijkse Regenboogweek vindt van 11 tot en met 17 oktober plaats. Gemeente Opmeer steunt deze campagne en deelde de afgelopen weken gratis regenboogvlaggen uit, zodat zo veel mogelijk mensen de vlag kunnen uithangen in de tweede week van oktober.

De acceptatie van seksuele diversiteit vraagt in 2021 nog steeds aandacht. Jezelf kunnen zijn, je veilig voelen bij hoe en wie je bent: voor iedereen is dat van belang. De Regenboogweek vraagt ook dit jaar weer aandacht voor dit thema. Tijdens deze week hijsen zo veel mogelijk mensen de regenboogvlag, als steun voor de campagne.

Veel animo

In Opmeer blijkt de steun voor de Regenboogweek groot. De gemeente deelde via Facebook onlangs gratis regenboogvlaggen uit en was binnen een paar dagen door de complete voorraad heen. Wethouder Rabella Wiersma-De Faria en burgemeester Gerard van den Hengel deelden ook persoonlijk regenboogvlaggen uit. Zij zijn onder andere langs geweest bij inwoner Roy Suuroverste, onderneemster Nina Loos en Voetbalvereniging VVS’46.

Saamhorigheid

Wethouder Rabella Wiersma-De Faria is erg blij met al het animo voor de Regenboogweek. “Wij vinden het als gemeente belangrijk om deze week te ondersteunen. Het is mooi om te zien dat dit zo breed gedragen wordt binnen Opmeer; van inwoners en ondernemers tot sportverenigingen. Dit benadrukt wederom weer de saamhorigheid binnen onze gemeente. Iets om trots op te zijn.”