Exposities in Het Behouden Huis

Algemeen
(links) Marja de Waard en Anneke Korver (rechts).
(links) Marja de Waard en Anneke Korver (rechts). (Foto: Marco Meeuwisse)

OUDKARSPEL - In het Behouden Huis wordt regelmatig kunst geëxposeerd. Zo hangt er al sinds eind september 2020 een mooie collectie schilderijen van Anneke Korver. Een collectie die vrijwel niemand kon bezoeken. Het Behouden Huis (HBH) was immers ook genoodzaakt de deuren gesloten te houden door de maatregelen rondom Corona.

Afgelopen zaterdag is er een schilderijencollecte aan toegevoegd. Marja de Waard stelt haar eigen werk ten toon. Tijdens de feestelijke opening afgelopen zaterdag 11 september werd ze toegesproken door Marion Eecen namens de Activiteitencommissie van HBH. Na het klinken van de champagneglazen, in het bijzijn van familie en vrienden, kregen beide schilderessen de gelegenheid het werk persoonlijk toe te lichten.

Mede omdat HBH de deuren had geopend voor bezoekers die deelnamen aan de Open Monumenten dag werd het gezellig druk.

Desgevraagd vertelde Marja dat ze wel wilde meewerken aan een expositie aangezien ‘de schilderijen anders toch maar in de opslag stonden.’ De aanwezigen beaamden dat haar kunst een betere plek verdiende.

Het Behouden Huis, als cultureel en sociaal verbinder in ons dorp, is erg verheugd met beide collecties en nodigt u van harte uit om eens een kijkje te komen nemen in de grote zaal. 

Dorpsstraat 850, Oudkarspel, https://behoudenhuisoudkarspel.nl