John Hagens lijsttrekker Leefbaar Alkmaar

Algemeen
John Hagens nieuwe lijsttrekker Leefbaar Alkmaar.
John Hagens nieuwe lijsttrekker Leefbaar Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - John Hagens nieuwe lijsttrekker Leefbaar Alkmaar bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. De stemgerechtigde leden van Leefbaar Alkmaar hebben dat vrijdag 17 september unaniem besloten tijdens de ledenvergadering van Leefbaar Alkmaar in wijkcentrum Overdie. 

Raadsnestor Maya Bolte had in mei te kennen gegeven dat zij niet opnieuw lijsttrekker van Leefbaar Alkmaar wilde zijn. John is woonachtig in Stompetoren. Hij was van 2002 tot 2014 gemeenteraadslid in de gemeente Schermer. Van 2014 tot 2018 was hij al namens Leefbaar Alkmaar lid van de Alkmaarse gemeenteraad. In de huidige raadsperiode fungeert John als fractie-assistent. John was vanaf 1977 werkzaam bij de Telegraaf in Amsterdam. Daar bekleedde hij diverse redactionele functies en werd hij diverse malen gekozen als lid van de Redactieraad. Vanaf 2008 tot 2016 is John ook voorzitter geweest van de Ondernemingsraad Landelijke Media van de Telegraaf Media Groep. Van 2011 tot 2016 was hij tevens de voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van het bedrijf.

John: ,,Ik ben zeer vereerd dat de leden van Leefbaar Alkmaar unaniem mij als lijsttrekker voor de komende verkiezingen hebben gekozen. Ik heb er erg veel zin in!” Maya is blij met de benoeming van John. “John is een uitstekende kandidaat, die helemaal past bij de ideeën van Leefbaar Alkmaar. We hebben alle vertrouwen in hem.’’