Acht kunstenaar in één witte tentoonstelling

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

ALKMAAR - Acht kunstenaars tonen hun werken in één kleur. De tentoonstelling WIT is van 20 november van 8 januari te zien bij Kunstuitleen Alkmaar. De expositie wordt zaterdag 20 november geopend door Marianne Roodenburg.

Kunstenaar Marianne Roodenburg is als curator intensief betrokken bij het project waarbij het drieluik Rood-Blauw-Wit centraal staat. In het voorjaar van 2019 stelde zij de tentoonstelling ROOD samen. Drie kunstenaars namen toen de kleur rood als uitgangspunt voor hun werk. Vervolgens volgde in november 2020 de expositie waarin zes kunstenaars hun visie gaven op de kleur BLAUW. Nu kleurt de expositieruimte van Kunstuitleen Alkmaar WIT. Met acht kunstenaars: Julius Stibbe, Marjolein Witte, Maaike Kramer, Sander Reijgers, Gijs van Noort, Marianne Roodenburg, Jeroen Koolhaas en Lieke Zeeman, laten zeer divers werk zien dat geïnspireerd is op de kleur wit. De lezing WIT volgt denkers, schrijvers en schilders van toen en nu in hun denkbeelden over de kleur van licht, de toepassing van witte pigmenten, over de kleur van onschuld en de kleur die alle andere kleuren beter maakt.

Donderdag 25 november om 20.00 uur geeft Marianne Roodenburg een lezing over de tentoonstelling. Aanmelden via info@kunstuitleenalkmaar.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding