Speeddaten met bedrijven in Grote Kerk

Algemeen
Speeddates in de Grote Kerk tijdens de stagebeurs.
Speeddates in de Grote Kerk tijdens de stagebeurs. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Honderden studenten en en dik honderd bedrijven maakten donderdag 11 en vrijdag 12 november kennis met elkaar tijdens de Inholland-stage in de Grote Kerk van Alkmaar. Het grote stage-event ‘Connect2Business x Mix & Match’ keerde na de twee online-edities terug in levende lijve. 

Donderdag konden economiestudenten tussen 13.30 en 17.30 uur speeddaten met bedrijven, vrijdag was het de beurt aan techniekstudenten. Het stage- event is georganiseerd voor en door studenten, maar werden hierin begeleid door docenten en ondersteund door Ondernemend Regio Alkmaar.

Podium

De stagebeurs heeft een belangrijke rol in de regio. Het event helpt om de werknemer van de toekomst voor de regio te behouden. Zowel bedrijven als studenten krijgen een podium om zich aan elkaar voor te stellen en zich van hun beste kant te laten zien. Vanuit zeventien verschillende studierichtingen techniek- en economie gingen Inholland-studenten speeddaten met 120 bedrijven voor het vinden van een stageplek of afstudeeronderzoek. Via rondetafelgesprekken en speeddates werd er gekeken naar een mogelijke match. 

Talent voor de Toekomst

Voorafgaand aan het stage-event werd bij de conferentie ‘Talent voor de toekomst’ de samenwerking tussen overheid, ondernemers en onderwijs bekrachtigd met een intentieverklaring. De samenwerking tussen de drie o’s wordt versterkt door onder andere deze stagebeurs. Namens de overheid tekent Ilse Zaal, gedeputeerde Provincie Noord-Holland, vanuit de ondernemers doet Rob Niele, voorzitter Ondernemend Alkmaar dat en namens het onderwijs tekent Richard Oerlemans, vestigingsdirecteur Hogeschool Inholland Alkmaar en van het Domein Techniek, Ontwerpen & Informatica.


Er waren ruim 120 bedrijven aanwezig om te speeddaten met studenten.( Foto:Connect2Business)