Tweede aflevering ‘Groots Alkmaar’

Algemeen
De items in de tweede aflevering gaan over: de Winterkaravaan, samen zingen in een koor en wandeltochten naar Santiago.
De items in de tweede aflevering gaan over: de Winterkaravaan, samen zingen in een koor en wandeltochten naar Santiago. (Foto:Groots Alkmaar)

ALKMAAR - December, aandacht voor jezelf en elkaar. De tweede aflevering komt binnenkort online. Het thema: ‘December, aandacht voor jezelf en elkaar.’ 

Het online programma richt zich op het “grote” Alkmaar: de stad, de dorpen en alles daar tussen. De maker zijn trots (“groos”) op Alkmaar. Een vast onderdeel van de maandelijkse uitzending is een activiteitenoverzicht met tips voor in de agenda.

Alkmaar bij je thuis

Het idee voor dit programma is ontstaan bij een aantal senioren in corona tijd: “als we er niet op uit kunnen gaan, dan moeten we al het moois wat Alkmaar te bieden heeft naar de mensen thuis brengen.” Ondersteund door jonge professionals maakt de redactie, bestaande uit senioren, verschillende items. Deze worden in een uitzending op locatie één geheel. Groots Alkmaar laat zien waar Alkmaar en de Alkmaarder trots op kan zijn: de historie van de stad en haar omgeving, de rijkdom van de natuur en het brede aanbod aan culturele activiteiten.

Activiteiten, voorstellingen en exposities

Groots Alkmaar is meer dan een uitzending alleen. Met elke uitzending brengen we activiteiten, voorstellingen, concerten exposities en dergelijke onder de aandacht. Het idee is dat de beelden en verhalen de kijkers inspireren er op uit te gaan. Het programma biedt volop aanknopingspunten voor uitjes die je zelf kunt ondernemen en mogelijkheden om anderen te ontmoeten.

Tweede aflevering

Nieuwsgierig geworden? Kijk naar de volgende aflevering op donderdag 2 december. Vanaf 16.00 uur online op www.grootsalkmaar.nl.  Het thema van deze uitzending is: December, aandacht voor jezelf en elkaar. De items die aan bod komen in deze uitzending zijn: De Winterkaravaan, samen zingen in een koor onder leiding van Roy Voogd en een interview met André Brouwer over zijn wandeltochten naar Santiago.

Hieronder is de eerste aflevering te zien: