Kortgeknipt voor Stichting Haarwensen

Algemeen
Kortgeknipt voor een goed doel.
Kortgeknipt voor een goed doel. (Foto: Anita Bakker)

ALKMAAR - De zevenjarige Indy Louise heeft zaterdag 27 november haar 35 centimeter lange haar eraf laten knippen om dit te doneren aan Stichting Haarwensen, voor kinderen met kanker. 

Indy Louise wil deze knip-actie op haar tiende herhalen. (Foto’s: Anita Bakker) 

Het was nog even spannend of de afspraak door alle mogelijke nieuwe maatregelen wel door kon gaan. Indy Louise was heel gelukkig dat de kapper gewoon zijn werk mocht doen. Die was in slechts enkele seconden klaar en zo kon ze 35 centimeter haar - waar ze jaren voor gespaard had - doneren. Personeel en klanten die aanwezig waren in de kapperszaak gingen spontaan applaudisseren. “Yes! straks loopt er een ander kindje met mijn haren rond”, klonk het enthousiast. De vier vlechten zijn meteen met de post meegegaan naar Stichting Haarwensen. Het zou zomaar kunnen dat Indy Louise nogmaals in actie komt voor de stichting. “Ik ga mijn haar weer laten groeien en als ik tien ben, doe ik het gewoon nog een keertje.” 


Het idee om haar te doneren ontstond twee jaar geleden tijdens een uitzending van het jeugdjournaal, was eerder te lezen op deze website. De toen vijfjarige Indy Louise: “Ik dacht meteen, dat is wat voor mij, dat wil ik ook doen.” Vanaf die dag heeft Indy Louise haar haar niet meer laten knippen, om zo te sparen voor de donatie. Toen ze 25 cm had gespaard, mocht ze naar de kapper. Maar door de coronamaatregelen ging de kapper dicht. En toen werd tussentijds ook nog de regel aangepast, waardoor de minimale lengte 35 cm werd.