Heren softbal Alcmaria Victrix landskampioen

Algemeen
Softbalheren Fastpitch van Alcmaria Victrix zijn landskampioen in de Hoofdklasse.
Softbalheren Fastpitch van Alcmaria Victrix zijn landskampioen in de Hoofdklasse. (Foto: Hanna Sierag)

ALKMAAR - De Heren Softbal Fastpitch van Alcmaria Victrix zijn woensdagavond landskampioen geworden in de Hoofdklasse. In de laatste beslissende wedstrijd versloeg de ploeg op eigen veld de Vennep Flyers met een overtuigende 8-0. Hiermee haalt het team voor het eerst in de historie de titel naar Alkmaar.

Alcmaria nam al vroeg in de wedstrijd een ruime voorsprong. Al vrij snel was duidelijk dat de ploeg uit Alkmaar in eigen huis de titel binnen ging slepen. De wedstrijd was tevens de afscheidswedstrijd van pitcher Jeffry Visser. Visser speelde in 22 seizoenen ruim 400 wedstrijden in de Hoofdklasse en kwam bovendien tot meer dan 60 officiële interlands. Aan de start van de wedstrijd ontving hij het Bondsonderscheidingsteken van de KNBSB voor zijn imposante loopbaan. Om het feest compleet te maken gooide hij bovendien een no-hitter.

Europacup

Het team van coaches Dervisa Mutic en Cindy van der Zanden reisde enkele weken geleden nog af naar Tsjechië om voor de Europacup te spelen. Ze sluiten het softbaljaar af met een prachtige titel. Quick Amersfoort, die zeven jaar achtereen de landstitel opeiste, werd tweede in de competitie. 

Wedstrijdverslag

En dan de wedstrijd. Els Schipper: “Alcmaria Victrix was heer en meester, met een dominante Jeffry Visser in de cirkel. Tegenpartij Vennep Flyers kwam in de wedstrijd nooit voorbij het eerste honk. De vier pogingen tijdens hun eerste slagbeurt om op het tweede honk te komen, werden door de mannen van Alcmaria om zeep geholpen door twee dikke dubbelspelen en twee keer caught-stealing. Dat ging bij Alcmaria Victrix beter. Vanaf de eerste bal van de pitcher van de tegenstanders, zette Alcmaria Victrix druk op het veld. Jeff Delfina opende met een dikke homerun, Quincy Jones volgde met een single, Anthony Beaumont met een triple. Toen de hele line-up van Alcmaria Victrix aan slag was geweest, stond er 4-0 op het bord. Vrijwel direct zorgde Jeff Delfina voor 5-0. De uiteindelijke stand werd 8-0. Vennep Flyers bleef machteloos, wat ze ook probeerden.”