Handen uit de mouwen tijdens de Natuurwerkdag

Algemeen
Help de natuur een handje mee op de Natuurwerkdag.
Help de natuur een handje mee op de Natuurwerkdag. (Foto: archief Rodi Media)

ALKMAAR -  Landschap Noord-Holland coördineert al twintig jaar de Natuurwerkdag, dit jaar op vrijdag 5 en zaterdag 6 november. Vrijwilligers kunnen deze dagen op meer dan veertig locaties in de provincie hun handen uit de mouwen steken om de natuur een handje te helpen. Ook in Alkmaar doe er diverse locaties mee aan het evenement.

Zo kunnen vrijwilligers in Park de Oude Kwekerij maaien en poelen schoonmaken. In de Oudorperhout kunnen vrijwilligers bomen planten, een insectenhotel bouwen, wilgen knotten en zagen. In de Alkmaarder Hout worden boompjes en struiken verwijderd. Kijk voor alle overige locaties en tijdstippen op www.natuurwerkdag.nl.

Biodiversiteit

Dit jaar staat alles in het teken van biodiversiteit. De klussen zijn erop gericht om natuur te onderhouden en herstellen, wat bijdraagt aan de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren. Iedereen kan meedoen aan de Natuurwerkdag, ook als je geen ervaring hebt met klussen in de natuur, bij elke klus is een locatieleider aanwezig aan wie je vragen kunt stellen.