Vernieuwde ICK ‘t Baeken Rollebol opent deuren

Algemeen
Het nieuwe pand is geopend!
Het nieuwe pand is geopend! (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

ALKMAAR - Lachende gezichten en stralende koppies. Het Integraal Kindcentrum (IKC) - dat plaats biedt aan basisschool ‘t Baeken en kindercentrum Rollebol - opende vrijdag 25 juni na een fikse verbouwing haar deuren. De kinderen die de code wisten te kraken, mochten via de rode loper het gebouw openen. Die zagen met eigen ogen hoe mooi het gebouw is geworden waar ze gaan leren en spelen. Het resultaat maakt Jessica van den Brand Horninge (Locatiemanager IKC ’t Baeken – Rollebol) en Harry van Lieshout (directeur ‘t Baeken) trots.

“Hoe trots? Heel trots!”, zegt Harry van Lieshout. Na een traject van zeven jaar voorbereiden en plannen, was er uiteindelijk een jaar voor nodig om de verbouwing te realiseren. “Het is echt heel bijzonder om dat traject van dichtbij mee te maken. De voorbereidingen om alles vanuit een visie te bouwen, het benodigde budget en de aanbestedingen; het was een enorme klus. Het eindresultaat is prachtig. Je zal hier maar mogen leren of werken?! Het gebouw met nieuwe lokalen, leerpleinen en speelruimten is heel transparant en inspirerend. Dat is ook precies wat we voor ogen hadden om het IKC te kunnen realiseren.

Doorgaande lijn

Jessica van den Brand Horninge: “Die transparantie maakt het voor collega’s ook veel makkelijker om ervaringen en pedagogische en didactische tips uit te wisselen. We zijn een kindcentrum voor kinderen van nul tot dertien jaar en hebben twee peuteropvanglocaties en nog twee naschoolse opvang locaties in de school. We willen de doorgaande lijn zo goed mogelijk neerzetten en betrekken we de allerkleinsten ook bij.

Veertig jaar

‘t Baeken bestaat veertig jaar en dit valt mooi samen met de oplevering van het nieuwe pand. “Dat is dus wel een feestje waard”, vervolgt Van Lieshout, die zelf negen jaar directeur van de school is. “We houden in september een feestweek, want die mijlpaal mag gevierd worden. De oplevering van dit IKC is een mooi begin van dat feestje. We zijn echt klaar voor de toekomst en hebben een heerlijke plek gerealiseerd om te leren en te werken. Het mooiste Kindcentrum van Alkmaar? Wij vinden in ieder geval van wel!”

IKC ’t Baeken – Rollebol is te vinden aan Faktorij 123 - 129 en Lombardijeweg 50 in Alkmaar. 

Meer weten? Kijk op www.baeken-saks.nl of www.rollebol.nl

Jens Reijne en Kynn van Roode openen het vernieuwde IKC-Baeken-Rollebol.