Gratis sportaanbod voor jongeren

Algemeen
Jongeren vermaken zich in de zomervakantie met o.a. het spel Archery Tag.
Jongeren vermaken zich in de zomervakantie met o.a. het spel Archery Tag. Foto: aangeleverd

ALKMAAR - In de zomervakantie wordt een gevarieerd en gratis sportaanbod voor de Alkmaarse jongeren gerealiseerd door de sportregisseurs van Alkmaar Sport in samenwerking met LINK Jongerenwerk. Deze Summer Games hebben als doel om met extra sport- en spelactiviteiten jongeren in beweging te brengen. 

Zo staat donderdag 29 juli om 20.00 uur Archery Tag op het programma en kan je donderdag 5 augustus meedoen aan een potje lasergamen, beide in Park De Hout. Bij de Sportlounge verzamelen de deelnemers om 14.00 uur om samen te chillen, zaterdag 31 juli en 7 augustus in Park De Hout en 14 en 21 augustus in Park Oosterhout. Donderdag 12 en 19 augustus kan je meedoen met het freerunnen om 20.00 uur bij Park Oosterhout.

Summer Games

Door de coronapandemie is 80% van de jongeren minder gaan bewegen, terwijl 4 op de 5 jongeren structureel al te weinig beweegt. Daarnaast geeft de helft van de jongeren aan zich gespannen of zelfs gestrest te voelen en krijgen jongeren vooral te horen wat er nu allemaal niet meer kan of mag. Daarom is het belangrijk om hen, juist nu, een positieve impuls te geven. De sportregisseurs spelen hier op in met hun gevarieerde aanbod. Naast het aanbod in Alkmaar Zuid bestaat het programma o.a. uit een freestyle voetbalactiviteit in Grootschermer en levend stratego in de Rijp. Aanmelden is niet nodig (maar mag altijd wel als je verzekerd wilt zijn van deelname). Het complete aanbod staat op www.alkmaaractief.nl waar het aanbod voor ‘jongeren’ ook gefilterd kan worden.