Zomer op het Plein met prachtige concerten

Algemeen
Voorstelling MIKMAK van Rang Pang Circus.
Voorstelling MIKMAK van Rang Pang Circus. Foto: aangeleverd

ALKMAAR - Ook dit weekend van 30 juli tot en met 1 augustus staan er diverse concerten en optredens op het programma bij Zomer op het Plein in De Vest. Multi-instrumentalisten Maartje & Kine staan vrijdag 31 juli op het podium en zondag 1 augustus zingen singer-songwriter Stephanie Struijk en de veelzijdige zangeres KARSU de sterren van de hemel. Toegangskaarten kosten vijf euro inclusief een welkomstdrankje.

Het duo Maartje & Kine toont zich persoonlijk, gedurfd en veelzijdig tijdens hun programma ‘Speelbeesten II’, waarin ze zingen en vertellen over hun ervaringen in Noorwegen, het thuisland van Kine. Afgelopen winter reden ze in hun busje naar Scandinavië en geïnspireerd door een sneeuwwitte wereld waar corona niet leek te bestaan schreven ze over onderwerp zoals een ontbrekende kinderwens, ontspoorde liefdes en de eerste tekenen van dementie bij een van de ouders. Als ontketende ‘speelbeesten’ zullen ze op humoristische en verfrissende wijze het theaterdoek aan flarden zingen. Te zien vrijdag 31 juli om 19.30 uur en 21.30 uur.

Liedjes van troost en betoverende nummers

Stephanie Struijk schrijft persoonlijke verhaaltjes in liedjes. Onder de naam Stevie Anne bracht ze op 18-jarige leeftijd haar debuutalbum uit, waarmee ze onder andere op Pinkpop stond. In 2015 schreef ze samen met Daniël Lohues haar eerste album in het Nederlands tijdens een roadtrip door Amerika, waar Stephanie een tijdje gewoond en gewerkt heeft. Tijdens deze reis merkten ze dat de liedjes zich het beste lieten vertellen in haar eigen taal. De veelzijdige Amsterdamse zangeres KARSU mixt pop met jazz, klassiek en Turkse muziek tot een aanstekelijke muzikale show. Ze betovert haar luisteraars niet alleen met haar pianospel, maar het is vooral ook haar stemgeluid waarmee ze een onuitwisbare indruk achterlaat. KARSU is een van de deelnemers van het programma De Beste Zangers in het nieuwe seizoen. Stephanie Struijk en KARSU zijn 1 augustus om 13.30 uur en 16.00 uur in de Grote Zaal te zien.


De Amsterdamse zangeres KARSU.

Zomer in De Mare

Waan je woensdag 4 augustus in festivalsfeer met twee straattheatervoorstellingen. Strijk neer in je theaterstoel en bekijk de vrolijke clowneske voorstelling MIKMAK van Rang Pang Circus en de dansvoorstelling ‘One of Each’ van The Double Collective. Beide voorstellingen worden gespeeld om 16.00 uur en 19.00 uur. Kaarten voor Zomer in De Mare in De Vest kosten €2,50.

Meer informatie en toegangskaarten op www.zomerophetplein.nl.

Multi-instrumentalisten Maartje & Kine.