Broeders Bes ondersteunen ‘hun’ LSVV

Algemeen
Michel Bes (links) en broer Raymon Bes hebben een echt blauwgeel hart.
Michel Bes (links) en broer Raymon Bes hebben een echt blauwgeel hart. ((Foto: Theo Annes))

ZUID-SCHARWOUDE – Het is voor de spelers en technische staf en de supporters al een vaststaand feit dat bij zowel thuis- als uitwedstrijden van het eerste elftal de broers Michel (35) en Raymon (33) Bes rond het veld lopen. Michel met zijn fotocamera en broer Raymon met schrijfblok en pen.

door Ruud de Waard

Na elke wedstrijd kiezen uit honderden foto’s

Michel en Raymon Bes, geboren en getogen in Kalverdijk, blonken niet uit in het sportieve gebeuren. Raymon: “Ik heb een periode aan judo gedaan maar ik ben daar niet lang mee doorgegaan.’’ Broer Michel speelde in zijn jeugd bij voetbalvereniging Hollandia T, maar de C-junioren was het eindpunt. Beide broers wonen nog thuis bij hun ouders. In 2003 verhuisden we naar Heerhugowaard. ”Voor ons was er geen behoefte meer om te gaan sporten, maar wel om een bijbaantje te nemen in een rozenkwekerij.’’

Van supporter naar fotograaf

Michel: “Een vaste medewerker op de rozenkwekerij vroeg op een gegeven moment of wij zondag iets hadden te doen. Hij vroeg een keer te komen kijken bij een thuiswedstrijd van LSVV. Dat was in het jaar 2006 en sindsdien zijn wij vaste supporters geworden. Een paar jaar later zag ik bij een uitwedstrijd van LSVV iemand met een fotocamera, en kreeg ik de ingeving om ook foto’s te gaan maken. Ik kocht een klein fototoestel, dat inmiddels is ingeruild voor een groter model met verwisselbare objectieven. Na de rondjes langs het veld, waarbij ik natuurlijk de mooiste shots wil maken is het uitzoeken van de foto’s een uitdaging en de plaatsing op de site en Facebook, is voor ons het mooiste.”

Hobby

“Na een wedstrijd blijven we meestal nog even na,’’ zegt Michel. “Ik denk dat ik van iedere wedstrijd en al jarenlang, enkele honderden foto’s maak. Eenmaal thuis gaan Raymon en ik alle foto’s bekijken en selecteren de mooiste foto’s. Daaruit kiezen we meestal 25 stuks, en zetten we in de avonduren op de eigen sportfotopagina op Facebook en die van LSVV. De volgende dag maken we een verslag op basis van de aantekeningen van Raymon, en sturen wij deze door samen met de 25 foto’s naar onze vaste contactpersoon. Onze vaste contactpersoon, Koen van der Voort, plaatst voor ons ons verslag plus een paar foto’s op de website van LSVV. Tegenwoordig wordt er ook een foto op de sportpagina van het Langedijker Nieuwsblad geplaatst, bij het verslag van Theo den Iseger.’’

Hoogtepunten

Michel en Raymon doen alles belangeloos. “Er zijn tijden geweest dat de uitwedstrijden met de bus werden gedaan. Toen mochten wij ook mee, maar sinds de corona worden vrijwel geen bussen meer ingezet en gaan we naar de uitwedstrijden met eigen vervoer. We hebben vele hoogtepunten van LSVV meegemaakt. Terugdenkend aan kampioenschappen en de bijbehorende promoties, maar ook wedstrijden tussen LSVV en Jong AZ, en de Langedijker Legends tegen FC de Rebellen. Natuurlijk waren dit prachtige momenten om heel veel foto’s te maken. Vanaf het eerste moment dat we bij LSVV kwamen voelen we ons thuis en welkom bij deze club. We horen er echt bij. We proberen elke week iedere speler op een foto in actie te laten zien. En nooit vergeten dat op elke actiefoto ook de bal zichtbaar moet zijn,’’ lacht Michel. Voetbalvereniging LSVV is trots op het tweetal, die naast hun baan, veel vrije tijd steken in hun liefde voor deze club. “Voor ons is het een leuke hobby waar we altijd veel plezier aan beleven!”

Voor wie onze sportfoto’s willen zien, hebben we een eigen sportfotopagina op Facebook: www.facebook.com\MBSportfoto).