Dagje Alkmaar met de kids

Algemeen
Bezoek met je kids het Kaasmuseum.
Bezoek met je kids het Kaasmuseum. (Foto: Alkmaar Prachtstad)

ALKMAAR - Je woont in Alkmaar, of in de buurt van deze prachtige stad, je hebt kinderen én je zoekt een leuk uitje? Wat ga je doen? De redactie van het Alkmaars Nieuwsblad heeft de leukste uitjes op een rij gezet.

Je kunt natuurlijk gewoon naar de speeltuin gaan! In Alkmaar kun je bijvoorbeeld naar Speeltuin ‘t Span, Speeltuin OKB, Speeltuin de Hoef, De Jeugdhoek in Koedijk of Speelpark De Batavier. Wie zin heeft in een wandeling kan met de kids de elfendeurtjesroute lopen. In het centrum van Alkmaar zijn in totaal 23 bijzondere deurtjes te bezichtigen. De tuinen van Hortus Alkmaar zijn prachtig en de moeite waard, ook voor kinderen is er veel te zien en te beleven. Alkmaar vanaf het water is ook genieten. Huur een bootje of laat jezelf sturen door de kapitein van de rondvaart

Actief

Wie zin heeft in iets actiefs kan zwemmen bij de Hoornse Vaart, klimmen en klauteren bij Outdoor Park, wandklimmen bij Klimcentrum Alkmaar, trampoline springen bij JumpSkillz, spelen bij het overdekte speelparadijs Monkeytown of schaatsen bij sportcomplex de Meent. 

Cultureel

Valt de regen met bakken uit de lucht? Kies dan voor een culturele activiteit. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Kaasmuseum, het Stedelijk Museum, Theater De Vest of de beeldentuin van Nic Jonk. 

AZ

Echte AZ-fans kunnen straks weer een rondleiding door het vernieuwde stadion krijgen. Houd de website van AZ in de gaten voor de mogelijkheden.