Europese profclubs stages in Alkmaar

Algemeen
Wethouder Pieter Dijkman neemt de cheque in ontvangst van Raoul Guis, locatiemanager Fit for Free en Michiel Kuijpers, voorzitter van Alkmaarsche Boys.
Wethouder Pieter Dijkman neemt de cheque in ontvangst van Raoul Guis, locatiemanager Fit for Free en Michiel Kuijpers, voorzitter van Alkmaarsche Boys. Foto: aangeleverd

ALKMAAR - Europese topclubs gaan trainingsstages houden in Alkmaar. De meerjarige samenwerking tussen v.v. Alkmaarsche Boys en PR Sport maakt het mogelijk dat de zogeheten ‘pre-season training and matches’ gaan plaatsvinden in de Overdie.

Afgelopen week was de aftrap met RCA Anderlecht, zij maakten de gehele week gebruik van de faciliteiten van Alkmaarsche Boys. Een stadionwaardige grasmat werd gerealiseerd en ter afsluiting werd zaterdag 10 juli een besloten wedstrijd gespeeld tegen FC Utrecht, met einduitslag 1-1.

Samenwerking

In samenwerking met The Fallon Hotel Alkmaar en de naastgelegen sportschool Fit for Free is het de bedoeling dat dit initiatief verder wordt uitgebouwd met medewerking van Alkmaar Sport en de Gemeente Alkmaar. Voorzitter Michel Kuijpers van Alkmaarsche Boys, ‘’Het is voor de club een enorme positieve stimulans dat wij dit soort initiatieven op ons complex mogen verwelkomen. Er zijn mooie plannen in de maak voor 2022 waarbij er wordt gestreefd naar wedstrijden met publiek.’’ Om het sporten een stimulans te geven in de Alkmaarse wijk Overdie werd een cheque overhandigd aan wethouder Pieter Dijkman door Raoul Guis, locatiemanager van sportschool Fit for Free en Michel Kuijpers, voorzitter van Alkmaarsche Boys.