Geniet van Zomer op het Plein in De Vest

Algemeen
Steffen Morrison treedt op bij Zomer op het plein.
Steffen Morrison treedt op bij Zomer op het plein. Foto: aangeleverd

ALKMAAR - Aankomend weekend 16 tot en met 18 juli belooft weer een afwisselend Zomer op het Plein-weekend te worden. Op het programma staan Spinvis en Saartje Van Camp, blues en soul van Mell & Vintage Future en grooves van Steffen Morrison. In samenwerking met Filmhuis Alkmaar worden er twee films vertoond in de Grote Zaal. Toegangskaarten kosten vijf euro inclusief een welkomstdrankje.

De wereld houdt zijn adem in. Maar hoe lang kun je je adem inhouden? Na maanden ademen Spinvis en Saartje Van Camp uit. En dat uitademen doen ze met de voorstelling OOG IN OOG. Een muziekvoorstelling gespeeld op een waaier van instrumenten, tot de rand gevuld met liedjes uit alle periodes uit het oeuvre van Spinvis.

Films in de Grote Zaal

In samenwerking met Filmhuis Alkmaar worden er twee films in de Grote Zaal vertoond: de familiefilm ‘A Christmas Gift from Bob’ en de vijftig jaar oude misdaadfilm ‘La Piscine’ met Romy Schneider en Alain Delon in de hoofdrollen. 

Funky sunday

Soulfans kunnen zondag 18 juli genieten van de optredens van soulzanger Steffen Morrison en Mell & Vintage Future. Morrison, die opgroeiende met de tunes, moves & grooves van James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye, eert legendes als Donny Hathaway en Otis Redding terwijl hij zijn eigen draai geeft aan het kleurrijke soulgenre. Mell, bekend van haar deelname aan The Voice of Holland en het duet met Douwe Bob, werkt nu samen met de mannen van Vintage Future (toetsenist Nico Brandsen en drummer Ton Dijkman). Met een miniem aantal instrumenten weet het trio een vol geluid neer te zetten.

Zomer in de Mare 

Waan je woensdag 21 juli om 16.00 uur en 19.00 uur in festivalsfeer met twee straattheatervoorstellingen tijdens Zomer in De Mare in De Vest. Bezoekers kunnen genieten van de spectaculaire beeldende voorstelling ‘Springtime’ van Hendrick -Jan de Stuntman/Merel Kamp en van de artiesten van compagnie One Shot, die in hun voorstelling dans en acrobatiek vermengen met bijlwerpen en Chinese paaltechniek. Voor alle leeftijden!

Meer informatie op www.zomerophetplein.nl.

Blues en soul van Mell & Vintage Future.
Geniet van Zomer op het Plein in De Vest.