Muziekinstallatie voor hospicezorg

Algemeen
Leo Rijnja overhandigt de muziekinstallatie aan zorgmanager Astrid Brak en bestuurder Gabriele Kasten van Hospicezorg Pieter Raat.
Leo Rijnja overhandigt de muziekinstallatie aan zorgmanager Astrid Brak en bestuurder Gabriele Kasten van Hospicezorg Pieter Raat. (Foto: Paul Jeroen Verkade)

HEERHUGOWAARD - Maandag 5 juli overhandigde Leo Rijnja een muziekinstallatie aan Hospicezorg Pieter Raat in Heerhugowaard. Zorgmanager Astrid Brak en bestuurder Gabriele Kasten namen de installatie dankbaar in ontvangst bij woonzorgcentrum De Raatstede. ,,Muziek werkt ontspannend, troostend, brengt herinneringen terug, maakt blij, geeft woorden aan verdriet en verbindt. Muziek is enorm krachtig en helpend, zeker tijdens de laatste levensfase. We zijn dan ook heel dankbaar voor dit mooie cadeau’’, aldus zorgmanager Astrid Brak.

‘Muziek als krachtig instrument tijdens de laatste levensfase’

Sinds mei kunnen ongeneeslijk zieke senioren, die zelfstandig wonen buiten de woonzorgcentra van Pieter Raat, voor hospicezorg terecht in het speciaal ingerichte en sfeervolle hospice-appartement op de eerste verdieping in De Raatstede. ,,Pieter Raat biedt hospicezorg aan mensen in hun laatste levensfase. Veel senioren willen tot het einde thuisblijven en thuis sterven. Toch is dat lang niet altijd mogelijk of wenselijk. We bieden liefdevolle en respectvolle zorg aan hen die in de laatste periode van hun leven niet kunnen of willen thuis zijn. Met ons team van gespecialiseerde verpleegkundigen, zorg- en welzijnsmedewerkers en geschoolde vrijwilligers zorgen wij voor persoonlijke en professionele zorg en ondersteuning. Zodat onze gast in een warme omgeving waardig afscheid kan nemen van zijn of haar dierbaren’’, aldus Brak.

Hospicezorg in Heerhugowaard

Leo Rijnja, onafhankelijk uitvaartondernemer in deze regio, las over de hospicezorg in Heerhugowaard. ,,Dit is echt een heel mooi initiatief. Heerhugowaarders moesten voor hospicezorg tot voor kort uitwijken naar Alkmaar of elders. Heel fijn dat ze nu in Heerhugowaard kunnen blijven.’’ Rijnja hoopt dat de hospicezorg van Pieter Raat in de toekomst wordt uitgebreid. ,,Daar is zeker behoefte aan in Heerhugowaard. Hoe mooi als we hier samen betekenis kunnen gegeven aan het leven van anderen in de laatste levensfase.’’

Meer informatie over Hospicezorg Pieter Raat Heerhugowaard? Kijk op www.dprs.nl/hospicezorg.