Werkzaamheden rotondes Volendam

Algemeen
 De fietsoversteekplaatsen op de rijbaan worden aangepakt en rood gemaakt.
De fietsoversteekplaatsen op de rijbaan worden aangepakt en rood gemaakt. (Foto: Pexels)

VOLENDAM - De voorrangssituatie voor fietsers verandert. Fietsers hebben momenteel geen voorrang op de rotondes in Volendam. Veel inwoners hebben gevraagd om dit te veranderen. Daar is gehoor aan gegeven en binnenkort hebben fietsers dus ook voorrang op alle rotondes in Volendam en de automobilist niet meer. Let op; de voorrangssituatie verandert niet in een keer voor alle rotondes. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd.  De werkzaamheden aan de rotondes op de Chr. van Abcoudestraat - Gouwzee en Populierenlaan - Zeestraat zijn gestart. 

Deze werkzaamheden duren tot en met vrijdag 15 oktober. De Dijkgraaf de Ruiterlaan - Harlingenlaan en Leendert Spaanderlaan - Heideweg staan vanaf volgende week op de planning. Hier wordt mee gestart vanaf 18 oktober. 

Nieuwe bebording en markering

Momenteel worden de rotondes van de Chr. van Abcoudestraat - Gouwzee en Populierenlaan - Zeestraat aangepakt. De fietsoversteekplaatsen op de rijbaan worden aangepakt en rood gemaakt. Tevens worden deze voorzien deze van nieuwe bebording en markering. Daarnaast buigt het fietspad op de oversteek van de rijbaan straks mee met de rotonde. De oversteken van de tweerichtingsfietspaden worden verhoogd aangelegd. Daarmee is de nieuwe voorrangssituatie voor alle weggebruikers duidelijk herkenbaar.

Afsluiten rotondes

Om de werkzaamheden snel en veilig uit te voeren worden de rotondes afgesloten voor auto’s. Met uitzondering van de rotondes op de Julianaweg. Die worden in fases aangepakt zodat daar alleen stremming van verkeer ontstaat. Het openbaar vervoer kan onder begeleiding bij alle rotondes passeren.

Planning werkzaamheden

Om goed bereikbaar te blijven worden maximaal twee rotondes per periode aangepast. De planning is afhankelijk van het weer. U vindt de planning op de website van de gemeente; www.edam-volendam.nl/voorrangssituatie-voor-fietsers-verandert-op-de-rotondes