Vanaf 13 oktober kermis in binnenstad Purmerend

Algemeen
De kermis wordt opgebouwd in de Markthal, op het plein ervoor en op de Schapenmarkt.
De kermis wordt opgebouwd in de Markthal, op het plein ervoor en op de Schapenmarkt. (Foto: Archieffoto: Han Giskes)

PURMEREND - Van woensdag 13 tot en met zondag 17 oktober is er een kleinschalige nazomerkermis op de Schapenmarkt, in de Markthal en op het plein voor de Markthal in Purmerend. Er is voor deze locaties gekozen, omdat de terrassen op de Koemarkt tot 1 november mogen blijven staan.

Verspreid over het kermisterrein staan zo’n 25 attracties opgesteld, zoals de Breakdance, El Mundo, Mini Cars en de Turbo Polyp. De opstelling is bepaald in overleg met brandweer en politie, zodat woningen en bedrijven bereikbaar blijven voor de hulpdiensten.  

Wethouder Mario Hegger zegt verheugd te zijn over het doorgaan van de kermis. “Na twee jaar afwezigheid is dit weer de eerste kermis in onze stad. Door de kermis op deze nieuwe locatie te houden, kunnen de terrassen op de Koemarkt gewoon blijven staan. Dat is goed nieuws voor de horeca-ondernemers, die natuurlijk uit een moeilijke tijd komen. Ik ben blij dat er weer meer kan en dat Purmerenders elkaar weer kunnen ontmoeten op dit mooie evenement.”

Parkeren

De kermis wordt opgebouwd vanaf maandag 11 oktober. Vanaf die dag vervallen de parkeerplaatsen op de Schapenmarkt om ruimte te bieden aan de attracties. Tijdens de kermis komt de taxistandplaats tijdelijk op het Looiersplein. Er blijven voldoende parkeerplaatsen in het centrum beschikbaar. De parkeergarages Claxonate en Eggert zijn gewoon bereikbaar. Op de parkeerterreinen rondom de binnenstad, aan de Stationsweg, Wherekant en Kooimanpark, kunnen bezoekers de auto parkeren voor 2 euro per dag. Kijk voor meer informatie over parkeerplaatsen en de verschillende tarieven op www.purmerend.nl/parkeerplattegrond.

Openingstijden

Meer informatie over de kermis en de attracties is te vinden op www.purmerend.nl/kermis. De kermis is open op de volgende dagen en tijdstippen:

  • woensdag 13 oktober van 13.00 tot 22.30 uur
  • donderdag 14 oktober van 14.00 tot 22.30 uur
  • vrijdag 15 oktober 14.00 tot 00.30 uur
  • zaterdag 16 oktober van 13.00 tot 00.30 uur
  • zondag 17 oktober van 13.00 tot 21.00 uur