Schilderworkshops Broekerkerk

Algemeen
Bram Stoof geeft op 24 en 31 juli schilderworkshops van 12.30 tot ongeveer 15.30 uur.
Bram Stoof geeft op 24 en 31 juli schilderworkshops van 12.30 tot ongeveer 15.30 uur. (Foto: aangeleverd)

BROEK IN WATERLAND - Schilder en tekenaar Bram Stoof staat centraal in de zomerexpositie van de kerk in Broek in Waterland die van 14 juli tot en met 22 augustus wordt gehouden. De in Enkhuizen geboren Stoof is bekend van zijn realistische olieverf portretten maar heeft een veel breder repertoire. Als portrettist nam hij deel aan het programma Sterren op het doek en schilderde Karin Bloemen. Sinds de corona-lockdown gebruikt hij het interieur van zijn eigen Amsterdamse woning als onderwerp. Ook maakt hij tekeningen en aquarellen.

Bram Stoof geeft op 24 en 31 juli schilderworkshops van 12.30 tot ongeveer 15.30 uur. In samenhang met de expositie staan de workshops in het teken van het landschap en de architectuur. Bram Stoof: “Het zal niet vaak voorkomen dat een landschapsschilder zo’n rijkdom aan motieven zo dicht bij huis vindt. Broek in Waterland is een prachtige plaats met zijn fraai gebouwde huizen en verrassende uitzichten. Mocht het weer niet meewerken, dan biedt Broek ook een mooie uitdaging binnenshuis: het imposante interieur van de kerk.”

Kosten workshop: € 50,00 (Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers per workshop). Aanmelden voor de workshop kan via: www.broekerkerk.nl