Edams Museum bezig met voorbereiding voor nieuwe tentoonstellingen

Algemeen

EDAM - Het was een zomerseizoen om met veel voldoening op terug te kijken in het Edams Museum. Inmiddels is in het Stadhuis de goed bezochte schenkingstentoonstelling ‘Verhalen van Edam’ afgelopen en tijdens de ‘Open Monumentendagen’ was het Coopmanshuys gratis te bezoeken. Het Stadhuis is nu gesloten en er wordt hard gewerkt aan de inrichting van de tentoonstelling van Keramische Industrie Fris die van 1947 t/m 1969 in Edam gevestigd is geweest ‘Fris Edam, 75 jaar en Springlevend!’die 20 oktober wordt geopend.

Het Coopmanshuys is momenteel wél open en u kunt, behalve het prachtige oude pand en de permanente collectie, ook de tentoonstelling “Zwervend Verwerf ik, W.O.J Nieuwenkamp, Thuis in ’t Edams Museum” bekijken.

De zwerver

Een leuke aanvulling op deze tentoonstelling is dat zijn schip ‘De Zwerver’ waarmee hij veel heeft rondgereisd, in oktober naar Edam komt voor onderhoud op de Historische Scheepswerf Groot, de laatste nog in bedrijf zijnde werf die Edam ooit rijk was en tevens de oudste werf van Nederland.

Euroart

Van 25 september t/m 31 oktober wordt ook in het Edams Museum veel aandacht besteed aan de Kunstmaand Euroart. Er zal van alles te zien zijn in het Edams Museum, dus zeker de moeite waard voor een bezoek.