Stoptober-camper bij ’t Spil

Algemeen
Het team van GGD Zaanstreek-Waterland, Brijder Jeugd en de Gemeente in actie!
Het team van GGD Zaanstreek-Waterland, Brijder Jeugd en de Gemeente in actie! (Foto: aangeleverd)

MONNICKENDAM - Afgelopen dinsdag stond de Stoptober-camper bij winkelcentrum ’t Spil in Monnickendam. Met deze actie probeert de GGD rokers te motiveren mee te doen aan Stoptober. Een team van enthousiaste professionals van GGD Zaanstreek-Waterland, Brijder Jeugd, Gemeente Waterland, De Bolder Monnickendam en Team Sportservice Zaanstreek-Waterland beantwoordden alle vragen over Stoptober.

Stopt u mee?!

Stoptober is een jaarlijkse campagne om rokers tijdens de maand oktober te laten stoppen met roken. 80% van de rokers geeft aan te willen stoppen, maar weten niet goed wanneer. Door een landelijk stopmoment in te lassen, staan stoppers er niet alleen voor. Een periode van 28 dagen is overzichtelijk en maakt het aantrekkelijk voor rokers om mee te doen. 

Oktober Stoptober

Wist je dat je na die 28 dagen vijf keer meer kans hebt om blijvend te stoppen? Doe ook mee met Stoptober en meld je aan via www.stoptober.nl.

Waterland gaat voor rookvrije speelplekken!

Naast de landelijke initiatieven, zoals Stoptober, werkt Gemeente Waterland hard aan rookvrije speelplekken en sportverenigingen. Vanuit het lokale preventieakkoord worden alle speelplekken één voor één rookvrij gemaakt. En helpen zij sportverenigingen op weg naar rookvrij. Zo beschermt de gemeente opgroeiende kinderen tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken. Want elk kind heeft recht op een rookvrije omgeving.

Het team van GGD Zaanstreek-Waterland, Brijder Jeugd en de Gemeente in actie!
Stopt u ook in oktober?
Afbeelding
Het team van GGD Zaanstreek-Waterland, Brijder Jeugd en de Gemeente in actie!