Horecaondernemers Volendam willen ‘vrijheidszone’

Algemeen
Afbeelding
(Foto: screenshot Instagram)

VOLENDAM - Horecaondernemers in Volendam delen massaal een afbeelding op social media waarop is te lezen dat zij het niet eens zijn met de verplichte coronatoegangsbewijs. “Hier respecteren wij uw vrijheid, uw waardigheid en uw medisch geheim”. 

De overheid heeft besloten dat gasten vanaf 25 september verplicht een coronatoegangsbewijs moeten tonen. Ondernemers in Volendam zijn hier niet te over te spreken en laten dit door middel van deze actiecampagne zien.  ”Het is een spontane actie van diverse leden, en niet vanuit het bestuur van de Koninklijke horeca Edam-Volendam.” benadrukt Siem Kees Slegt. “Wij als horecabestuur roepen niet op tot verzetten tot ongehoorzaamheid, maar ik snap dit wel.” 

De afbeelding is gedeeld door onder andere Café de Dijk, Bar de Molen, Lotje wine and dine en Het gat van Nederland. Op de afbeelding wordt massaal gereageerd. 

In de horeca is momenteel al een groot tekort aan personeel, als het personeel dat er is naast de gewone werkzaamheden nu ook als controleur moet gaan werken wordt het gewoon te veel geeft de horeca aan. De horeca in Volendam hoopt in overleg met de gemeente en handhaving naar een oplossing te kunnen kijken voor de beste aanpak.  

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda