Opening Ontdeklab Volendam groot succes

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Els Broers)

VOLENDAM – Maar liefst 297 kinderen kwamen afgelopen weekend naar de opening van het Ontdeklab in de bibliotheek Volendam. Directeur Norbert van Halderen vindt het fantastisch. “We hadden gerekend op veel belangstelling maar dat er zoveel kinderen op af zouden komen overtreft mijn verwachting. Geweldig om te zien hoe enthousiast de kinderen waren om de VR-brillen uit te proberen en te bekijken hoe 3D-pannenkoeken worden geprint”, aldus van Halderen.

Wethouder Vincent Tuijp opende zaterdag officieel het Ontdeklab en had zijn zoon Jip meegenomen. In de podcast “What the Bieb” van Bibliotheek Waterland (te beluisteren via Spotify) vertelt Jip dat het een goed idee is om kinderen meer te laten leren over technische dingen. En laat dat in het nieuwe Ontdeklab nu net een van de vele dingen zijn waar kinderen spelenderwijs mee aan de slag kunnen. Kinderen stonden afgelopen zaterdag dan ook  in de rij voor 3D-pannenkoeken, ‘een ritje’ in een Virtual Reality achtbaan en een wandeling met een robot. 

Zien en ontdekken

Het Ontdeklab moet een plek worden waar kinderen kunnen dromen over wat ze later kunnen worden, het moet ze stimuleren en laten zien en ontdekken wat er allemaal mogelijk is op het gebied van Virtual Reality, 3D-design, Apps, drones, robotica en andere technologische ontwikkelingen. En dat is zeker niet alleen voor ‘de whizzkids’. “Jongeren krijgen in hun beroepen straks veelal te maken met dit soort technologie. De bakkers van de toekomst worden ook 3D-designers omdat ze 3D-figuren in chocola kunnen printen voor op een verjaardagstaart!”, aldus van Halderen.

Volwassenen

Het Ontdeklab is overigens niet alleen toegankelijk voor kinderen. Ook volwassenen en senioren kunnen terecht in het lab. Gewoon om te ervaren hoe zo’n Virtual Reality bril werkt of om vragen te stellen over het installeren van apps op de telefoon of tablet. Meer info over het Ontdeklab? Zie https://www.bibliotheekwaterland.nl/Ontdeklab.html. Het Ontdeklab is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur voor volwassenen en van 15.00 tot 17.30 uur voor de jeugd. Locatie: Foksiastraat 10.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda