School De Fuut haalt 3000 euro op voor Kika en WNF

Algemeen
Door het opzetten van de sponsoractie lukte het de kinderen om erg veel geld in te zamelen bij familie, kennissen en buren.
Door het opzetten van de sponsoractie lukte het de kinderen om erg veel geld in te zamelen bij familie, kennissen en buren. (Foto: aangeleverd)

MONNICKENDAM – De leerlingen van basisschool De Fuut in Monnickendam zijn ontzettend trots op het bedrag van 3000 euro dat zij hebben opgehaald met de sponsorloop die georganiseerd is door de leerlingenraad. 

Enorm trots op deze prestatie

Woensdag 24 november kon de leerlingenraad van de Fuut maar liefst twee cheques uitreiken, een ter waarde van 1732 euro aan KIKA en de andere cheque ter waarde van 1333 euro aan WNF. De organisaties zijn erg blij met de schenking en het WNF had speciaal z’n eigen mascotte gestuurd, een reuzenpanda, die de cheque in ontvangst nam. 

Het idee voor de sponsorloop ontstond enige tijd geleden bij de leerlingenraad, bestaande uit leerlingen van groep 4 tot en met groep 8, die (o.a.) graag actief werk maakt van het steunen van goede doelen. 

Door het opzetten van de sponsoractie lukte het de kinderen om erg veel geld in te zamelen bij familie, kennissen en buren. De leerlingen konden zelf kiezen welk gedeelte van hun sponsorbedrag naar KIKA ging en welk gedeelte er bestemd was voor WNF. Directeur Ellen Scherpenzeel: “Prachtig om zo een mooi bedrag te kunnen schenken aan twee goede doelen. Ik ben enorm trots op deze prestatie van onze leerlingen!”