Expositie Valentin Horba bij Zaansgroen

Uitgaan
Een werk van Valentin Horba.
Een werk van Valentin Horba. ((Foto: aangeleverd))

ZAANDAM - Valentin Horba exposeert zaterdag 4, zondag 5, zaterdag 11 en zondag 12 december bij Zaansgroen, Zeemansstraat 54.

Vorig jaar mocht de kleurrijke Tjech Valentin Horba vanwege coronabeperkingen niet bij zijn eigen expositie zijn. Dit jaar doet Zaans Groen het over en heeft hij zijn specifieke techniek toegepast op onderwerpen in de Zaanstreek. Het een en ander heeft geleid tot bijzondere schilderijen in de herkenbare ‘Horba’ stijl: Een impressie van de surrealistische werkelijkheid in zachte kleuren met her en der een vleugje humor.

Rust

Valentin Horba (Radomyšl – Strakonice Tjechië) is een bijzonder persoon en is schilder van Zuid-Boheemse taferelen. Serieuze filosofische boodschappen hoeven zijn schilderijen niet over te brengen. Ze zijn bedoeld om de stemming van de kijker te verhogen en de aandacht te vestigen op de mooie dingen om ons heen. De rust die van de werken straalt is zeldzaam vandaag de dag 

Hailander

Gedurende de expositie speelt de band Hailander hun nieuwste nummers. De band bestaat 25 jaar en brengt dit weekend een nieuwe CD uit met Zaanse en Tsjechische thema’s. Ook heeft de band dit jaar een nieuw lid mogen verwelkomen: voormalig staddichter Jacob Passander.

Zie voor meer informatie ook https://zaansgroen.nl

Valentin Horba schildert Zuid-Boheemse taferelen.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding