‘Puur Zaans leeft volop!’

Algemeen
Denise de Vries heeft jarenlang ervaring in het opzetten van dit soort slimme spaarsystemen. Zo verzorgt ze ook de Stadspas voor de gemeente Venlo.
Denise de Vries heeft jarenlang ervaring in het opzetten van dit soort slimme spaarsystemen. Zo verzorgt ze ook de Stadspas voor de gemeente Venlo. (Foto: Dirk Karten)

ZAANSTREEK – “De mantelzorgwaardering maakt een doorstart als de Puur Zaans Pas met vernieuwd Loyalty Platform met voucherwebshop. Op de nieuwe website staan vanaf 1 december loyaliteitsprogramma’s waar zowel de gebruiker van de Puur Zaan pas als de deelnemende ondernemer voordeel bij heeft. We laten de 8000 pashouders niet per 1 januari 2022 in de kou staan. Puur Zaans leeft volop!”, zegt Denise de Vries enthousiast.

Mantelzorgpas maakt doorstart voor 8000 gebruikers als Puur Zaans Pas

Wie in Zaanstad structureel (mantel)zorg verleent, kon dit jaar nog gebruik maken van de Mantelzorgpas die de gemeente en Puur Zaans in het leven hadden geroepen. Daar stond ooit 140 euro op die je naar eigen inzicht kon besteden bij de aangesloten ondernemers. Inmiddels is die waardering al per 1 januari 2021 naar beneden bijgesteld. Zo bestaat de mantelzorgwaardering uit een geldbedrag van €50 voor Mantelzorgers vanaf achttien jaar en een Pluim ter waarde van €30 voor Mantelzorgers van zes tot achttien jaar.

Tegoed vervalt

“Vanaf 1 januari 2022 vervalt het tegoed wat er nog op de oude Mantelzorgpas staat”, licht Denise de Vries toe. Zij verzorgde voor de gemeente vanaf 2017 de financiële afhandeling tussen gebruikers en bedrijven die de mantelzorg als betaling voor hun diensten accepteerden. Er zijn inmiddels zo’n 8000 gebruikers. Een grote doelgroep die trouw het geld op de mantelzorgpas uitgaf bij de deelnemende bedrijven.

“De waardering mag dan naar beneden zijn bijgesteld en het gebruik van de pas stopt, voor beide partijen die er gebruik van maken is de doorstart die we nu maken gunstig. Want de vraag is of de klanten van de circa 160 bedrijven die meededen dat na 1 januari zullen blijven doen. Zo verliezen ondernemers trouwe klanten én lopen omzet mis. Terwijl je over een doelgroep van 8000 mensen praat. Met de nieuwe Puur Zaans Pas houden we die twee partijen bij elkaar. Een win-win situatie”, zegt de initiatiefneemster.

Loyaliteitsprogramma

Het intrekken van de steun van de gemeente zette de inwoonster uit Westzaan in actie tot een andere benadering. Waarbij er aan de gebruikerskant voordeel moest zijn bij een kleine eigen investering. “Je schaft de Puur Zaans Pas aan voor slechts vijf euro. Op de nieuwe website www.puurzaans.nl zie je vervolgens de loyaliteitsaanbiedingen van de deelnemende bedrijven. Bestel je via de unieke pas een dienst of product, dan krijg je in ruil voor de loyaliteit waardepunten. Een spaarsysteem met webshop waarmee de ondernemer de klant aan zich blijft binden en voordeel voor de loyale pasgebruiker die lokaal koopt. Je spaarpunten kun je vervolgens verzilveren waardoor je bijvoorbeeld korting krijgt”, aldus Denise.

Voor iedere Zaankanter

Het is in feite een spaarsysteem zoals AirMiles. Of het pasje bij de slager. Overigens is de Puur Zaans Pas nu niet alleen voor mantelzorgers. Iedere Zaankanter kan hem aanschaffen via de website. De pas is er ook als online uitvoering voor wie geen extra pasje in de knip wil hebben.

“Handig, want je zet hem in je ‘wallet’ app of bijvoorbeeld in Stocard waardoor je de pas altijd bij je hebt. Bovendien kun je dan inloggen op je persoonlijke pagina om je spaarpunten, acties en je privileges te checken. En je bent zonder plastic pasje ook nog eens duurzaam bezig”, stelt Denise.

Wij bieden de lokale ondernemer de mogelijkheid aan om de lokale consumenten te bereiken, nu in deze bizarre tijd. ‘Samenwerken en verbinden’ zijn ook onze toverwoorden. Je moet lokaal besteden juist nu stimuleren en leuker maken voor de consument. Samenwerken en verbindingen leggen tussen de ondernemers is hierin erg belangrijk. Wanneer de consument bijvoorbeeld bij verschillende winkels punten spaart en deze bij de verschillende winkels kunt inwisselen, dan creëer we een betere vorm van loyaliteit. Samenwerken is elkaar business gunnen en beseffen dat je elkaar nodig hebt. Wij maken dit mogelijk met de nieuwe Loyalty Connect Platform en de Puur Zaans Pas, zodat Zaankanters gemakkelijk online kunnen shoppen bij hun favoriete winkels, cadeaukaarten en/ of vouchers willen bestellen of alvast een geschenk kopen voor de komende feestdagen.

Webshop

Nog een voordeel voor de deelnemende ondernemers: de nieuwe website heeft ook een webshop. Inclusief veilig betalingssysteem. Denise: “Winkeliers hebben vaak wel een website, maar geen webshop. Terwijl je zo wel je producten makkelijk aan de man kunt brengen. Nog een voordeel voor deze doelgroep: Puur Zaans heeft zo’n 10.000 volgers. Via nieuwsbrieven die wij verzorgen kun je zo heel makkelijk veel aspirant-kopers bereiken zonder dat je daar zelf veel werk aan hebt. Want wij regelen de communicatie.”

Platform

Ondernemers die willen deelnemen aan het loyaliteitsprogramma van de Puur Zaans Pas betalen een bedrag per maand dat steeds lager wordt naarmate er meerdere retailers meedoen. De initiatiefneemster is nu druk bezig de webshop te vullen en zoveel mogelijk ondernemers te benaderen die meedoen aan het loyaliteitsprogramma. Daarvoor heeft ze het Loyalty Connect Platform opgericht. Via dit platform kan de ondernemer zijn producten online aanbieden en aanbiedingen plaatsen én profiteert de pasgebruiker het hele jaar door van leuke spaaracties, kortingen en aanbiedingen.

Zie voor meer informatie www.puurzaans.nl

De Puur Zaans Pas is nu aan te vragen.