Lezing ‘Ridders van de molen’ met rondleiding

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

ZAANSTAD - In het Molenmuseum op de Zaanse Schans wordt op vrijdag 17 december onder de noemer ‘Ridders van de molen’ een lezing met rondleiding gehouden.

In 2017 is het vak molenaar door UNESCO officieel erkend als immaterieel erfgoed. Molenaars van De Zaansche Molen houden het ambacht met liefde en doorzettingsvermogen in stand en staan zo in een eeuwenoude traditie. Hun kennis en deskundigheid is van onschatbare waarde.

Om de molenaar te eren werd in 2020 de fototentoonstelling ‘Ridders van de molen’ geopend in het Molenmuseum. Tegelijkertijd verscheen het fotoboek ‘Ridders van de molen’, gemaakt door de Zaansche Molen met foto’s van de jonge fotograaf Jeroen Nieuwhuis van NEW DAY studio. Aan de hand van deze foto’s geven de samenstellers van de tentoonstelling een rondleiding en houdt Hoofdconservator Henk Heijnen een lezing over het molenaarsambacht.

De lezing met rondleiding vindt op vrijdag 17 december plaats  van 16.00 tot 17.30 uur. Prijs: € 25,- (€ 15,.- voor leden van Vereniging De Zaansche Molen), inclusief koffie en thee. Bezoekers kunnen het boek Ridders van de molen ter plekke aanschaffen voor € 19,95 (winkelwaarde € 39,95)

Aanmelden: kan tot 9 december. Bezoekers kunnen hiervoor hun naam, telefoonnummer en aantal kaarten onder vermelding van ‘Ridders’ doorgeven aan j.schoone@zaanschemolen.nl. Plaatsen worden toegekend bij binnenkomst.

De aanmelding is definitief wanneer 10 dagen voor aanvang het verschuldigde bedrag is overgemaakt op rekeningnummer NL66INGB0000563469 ten name van De Zaansche Molen onder vermelding van ‘Ridders’.