Column: Cultuurhuis in Heemskerk

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Als het goed is heeft u ze al zien hangen in het dorp, mooie kleurige posters met foto’s van medebewoners die ‘iets’ aan cultuur doen. Ze zingen, ze dansen, ze spelen, ze fotograferen, ze filmen, ze lezen, ze tonen en ze bewaren. En dat allemaal bij een van de vele koren, dansscholen, muziekdocenten, bandjes, orkesten, lokale media, erfgoedorganisaties, etc die Heemskerk rijk is.

Het afgelopen jaar was niet makkelijk voor ze. Repetities en lessen konden niet door gaan of alleen online, optredens en exposities waren vaak helemaal niet mogelijk. Terwijl juist het samen met anderen met je hobby bezig zijn en laten zien wat je geleerd of gemaakt hebt zo belangrijk is. Ook bij ons in het cultuurhuis was het soms best lastig om positief te blijven en steeds maar weer te zoeken naar dingen die wél konden. Om de hele culturele sector in Heemskerk een positieve boost te geven aan het begin van het nieuwe seizoen hebben we de campagne Cultuur in Heemskerk opgezet. Dit is gefinancierd vanuit de corona compensatiegelden voor cultuur van het rijk.

Samen met lokale fotografen, vormgevers en tekstschrijvers hebben we een prachtig magazine gemaakt. In het magazine vertellen de (amateur) kunstenaars en vrijwilligers waarom hun culturele activiteiten zo belangrijk voor hen zijn. Hoeveel het voor ze betekent. En natuurlijk staan ook alle adressen er in zodat je weet waar je terecht kunt als je zelf ook mee wilt doen.

Daarnaast is er de postercampagne gestart waar elke culturele organisatie in Heemskerk aan mee kon doen. Op de poster een mooie foto van één van eigen de leden. Vorige week kwamen de magazines en posters van de drukker en kon iedereen zijn eigen posters ophalen. Het is zo fijn om alle blije gezichten en enthousiaste reacties te zien. Mensen zijn trots op hun poster, blij met het magazine en de mooie interviews. Ze kunnen de posters en magazines gebruiken om nieuwe leden te werven en om te laten zien dat ze weer terug zijn. We hopen om een mooi seizoen voor de cultuur in Heemskerk!

Mirjam du Cloo, directeur Cultuurhuis Heemskerk