Beweeg mee met ‘Fit van start’ met Trudie bij RTV Heemskerk

Algemeen
Trudie van Ommeren.
Trudie van Ommeren. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - De Lokale Omroep Heemskerk start op 13 september 2021 met ‘Fit van start’ een beweegprogramma op RTV Heemskerk. Iedere ochtend kunnen mensen thuis voor de buis meedoen met bewegingingsoefeningen. De uitzending begint om even na 09:00 uur voor de vroege vogels en nog een keertje om 11:00 uur voor de uitslapers.

Het programma wordt verzorgd door Trudie van Ommeren. Trudie begon op tienjarige leeftijd met turnen bij gymnastiekvereniging S.S.S. in Beverwijk en werd 2 jaar later al geselecteerd door de Nederlandse Turngroep, toen nog de NKGB.

Naast turnen gaf ze met les aan kinderen bij S.S.S. en Tovado (nu TOSS). Nu verzorgt ze lessen bewegen voor ouderen in Huis ter Wijck, Lommerlust en Westerheem; ouder en kind gym, gym voor 55-plussers, aerobics, volleybal en badminton en bij Hart in Beweging Kennemerland in Heliomare.

‘’Het mooie aan mijn vak vind ik mensen te motiveren om in beweging te komen’’, aldus Trudie, ‘’en als ik ze daarna elke week terug zie komen en merk hoeveel plezier ze beleven aan het bewegen, ben ik ook tevreden.’’

En nu gaat ze dus ook op televisie ‘Fit van Start’ met voorlopig 12 afleveringen van circa 15-20 minuten. De oefeningen kunnen staand of op een stoel uitgevoerd worden zodat ook echt iedereen mee kan doen op zijn/haar eigen tempo.

Iedere week wordt er een nieuwe aflevering uitgezonden op RTV Heemskerk, Ziggo kanaal 42 en KPN kanaal 1466 en `Fit van Start’ is natuurlijk ook te vinden op het YouTube kanaal van Omroep Heemskerk.

Afbeelding