Column wethouder Frits Brouwer: Bijzondere baan

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Op 1 juni van dit jaar ben ik door de gemeenteraad benoemd tot tijdelijk wethouder, als vervanger van CDA-wethouder Krijn Rijke. Hij had namelijk ziekteverlof aangevraagd na het plotselinge overlijden van zijn echtgenote. Om Krijn de ruimte te geven zijn leven weer op de rit te krijgen, had het Heemskerkse CDA mij gevraagd in te springen. 

Nu heb ik wel ooit in de gemeenteraad van Heemskerk gezeten – van 2002 tot 2006 – maar ik ben nooit eerder wethouder geweest. Ik wist dus niet goed wat me te wachten stond…
Nu ik inmiddels drie maanden wethouder ben, is het tijd om een beetje de balans op te maken. En ik moet zeggen dat het wethouderschap een bijzondere baan is. Op de eerste plaats vanwege de verantwoordelijkheid die je voelt; bij alles wat je doet besef je dat het gaat om het beste te kiezen voor onze mooie gemeente.

Ook krijg je met heel veel verschillende onderwerpen te maken. Zo heb ik bijvoorbeeld een hele avond met de gemeenteraad gedebatteerd over de meerjarenbegroting, maar ook meegedacht over hoe de kermis vorm te geven in coronatijd. Veel van mijn aandacht is natuurlijk gegaan naar de rapporten van GGD en RIVM die verschenen over de luchtverontreiniging door Tata. 

Maar ik denk ook na over hoe te komen tot meer (betaalbare) woningen en tot een mogelijk nieuw beleid rond snippergroen. En nog veel meer… Daarbij was ik niet de enige wisseling in het college. Eind juni werd burgemeester Mieke Baltus opgevolgd door waarnemend burgemeester Sicko Heldoorn. 

Kortom, de afgelopen drie maanden waren – ondanks de vakantieperiode – een rollercoaster, maar ik doe het werk met plezier! Alles voor Heemskerk! En dan is het fijn te lezen in een recente enquête van de GGD dat 80 procent van de Heemskerkse volwassenen zich gelukkig of zelfs zeer gelukkig voelt!

Frits Brouwer,

interim-wethouder Financiën, Zorg en Wonen