Acht kilometer lopen naar Formule 1

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Bert Westendorp)

ZANDVOORT/IJMUIDEN – Het is nog vroeg in de ochtend zondagmorgen; race-day op de piste van Zandvoort. Op het strand, rond een uur of negen komen twee mannen in oranje outfit aanlopen. De bestemming kan niet missen.

door Bert Westendorp

Frank en zoon Jannick hebben de pas er in. “We komen vanuit Velserbroek. Met de fiets naar de Formule 1 zagen we niet zitten omdat ook het fietspad vanaf de Heerenduinen in IJmuiden naar Zandvoort voor een deel is afgesloten. Met de bus is het ook een heel gedoe. Nu zijn we eigen baas. We wonen in Velserbroek en naar het strand van IJmuiden fietsen is geen probleem. Vanaf IJmuiden zijn we op het strand gaan lopen naar Zandvoort. Ongeveer een kilometer of acht. Maar het is prachtig weer, dus geen probleem.”

Wim Loos

Frank heeft een speciale band met autosport. “Ik ben de oom van Wim Loos, die in1967 dodelijk verongelukte tijdens de 24 Uren van Francorchamps. “ Wim Loos was een autosportalent met ambities in de Formule 1. Ondanks dat drama is Frank een autosportliefhebber, net als zijn zoon. “Mijn andere zoon is uitgeloot, heel erg jammer. Jannick en ik hebben allebei zitplaatsen op het rechte eind, We zitten helaas wel apart van elkaar.”

Met nog slechts een paar kilometer te gaan vervolgen vader en zoon hun weg.