Bloemendagen bij Buurtcentrum d’Evelaer

Algemeen
Afbeelding
((Foto: Aangeleverd))

HEEMSKERK - Buurtcentrum d’Evelaer in Heemskerk staat in het weekend van 10, 11 en 12 september in het teken van de Kennemer Bloemenshow: ‘het Circus komt’. d’Evelaer wordt om getoverd in een vrolijk circus met daar in de mooiste bloemen van de kwekers uit Heemskerk e.o. 

Donderdag worden de bloemen gekeurd door de keurmeesters van Flora Holland en de prijsuitreiking zal vrijdagavond plaats vinden. 

Basisscholen

Kinderen van de basisscholen met ‘het Groene Hart’ doen ook mee aan de tentoonstelling, zij leveren bloemstukken, opgemaakt met producten uit hun eigen schooltuin. Er zijn diverse activiteiten zijn rond deze bloemenshow:

Vrijdag 10 september:

s’Middags een lunch voor ouderen met optreden. De Bloemencorso- auto’s, opgemaakt door diverse bloemisten uit Heemskerk, Beverwijk en leerlingen van het Clusius College zijn te bewonderen in het centrum van Heemskerk. Het Bloemencorso gaat ook langs bij : Westerheem, Heemswijk, Waterrijck ,st.Agnes , huis Ter Wijck en de Reigershoeve.
Vanaf 19.30 zijn alle auto’s ook te bewonderen bij Buurtcentrum d’ Evelaer. Vanaf 20.00 uur is de prijsuitreiking.

Zaterdag 11 september:

In de ochtend gaan het Bloemencorso eerst langs bij de bewoners van Viva Elsanta en zijn ze te bewonderen in de Breestraat Beverwijk. ’s Avonds is er een Wijn- en Bierproeverij georganiseerd.

Zondag 12 september:

s’Ochtends vindt de “ KassenCross” plaats, een recreatieve loop van 7,5 km over de paadjes en door kassen van de kwekers! inschrijven via de website van d’Evelaer. Daarna vanaf 12 uur vertier op het plein voor d’Evelaer met de Kinderkaravaan van Circus Snor, een middag vol circus workshops, spelletjes en verwondering, Deelname is gratis. Info www.evelaer.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding