Strandpost Zandloper in Julianadorp voorzien van zonnepanelen

Algemeen
Strandpost is voorzien van alle gebruikersmogelijkheden.
Strandpost is voorzien van alle gebruikersmogelijkheden. (Foto: aangeleverd)

JULIANADORP - De nieuwe Strandpost De Zandloper te Julianadorp is inmiddels geopend, de post is nu ook voorzien van alle gebruikersmogelijkheden. Met onder meer dames-, heren- en gehandicaptentoilet en rolstoelvriendelijke toegangsmogelijkheden. Tevens is er een overeenkomst met de Helderse Coöperatieve Windmolen Vereniging ‘De Eendragt’ afgesloten.

De Eendragt steunt de Stichting Strandexplotatie Noordkop (SSN) met de aanschaf en investering van de Zonnepanelen op de nieuwe strandpost De Zandloper.

Maar liefst vijftien zonnepanelen, in totaal 4500 kW, zijn geïnstalleerd om de nieuwe post volledig duurzaam en energieneutraal te maken. De plannen zijn onder meer om met de overwaarde van de panelen ook de strandopgang in de toekomst een stuk fietsvriendelijk in te richten en daar laadpalen te plaatsen voor de bezoekers met elektrische fietsen en scooters.

Nieuwe service

“Dit is een nieuwe service die we de strandbezoekers dan weer kunnen bieden. Alle Blauwe Vlag strandposten zijn nu volledig duurzaam en energieneutraal ingericht. In overleg met de gemeente Den Helder gaan wij de komende jaren investeren in fietsvriendelijke stallingsmogelijkheden”, zo meldt Jan Roelofsen, voorzitter van SSN. 

“Dankzij de steun van de Eendragt, hebben wij de financiële ruimte gekregen om de communicatiemiddelen van de alle strandposten te vervangen door nieuwe digitale apparatuur. Om ook dit nieuwe seizoen de zaken nog beter te bewaken en te communiceren met alle hulpdiensten. Onze dank gaat uit naar het bestuur van de windmolenvereniging De Eendragt”, besluit Roelofsen.

Blije gezichten bij de strandpost.