Wijkgericht vaccineren in Den Helder

Algemeen
Afbeelding
(Stockfoto)

DEN HELDER - GGD Hollands Noorden heeft besloten in wijken waar de vaccinatiegraad achterblijft te vaccineren in wijkcentra. Het betreft onder meer de wijk Nieuw Den Helder Oost). Bewoners kunnen zich in de week van 20 tot en met 25 september dichtbij huis laten vaccineren. Dat bespaart de bewoners een ritje met de bus of de auto naar een reguliere vaccinatieplek. Voor de vaccinatie hoeft géén afspraak te worden maken. 

De tijdelijke vaccinatielocatie is gevestigd in MFC ’t Wijkhuis, Tesselstroomlaan 5, Den Helder. Een coronavaccin moet twee keer worden toegediend. Degene die een eerste prik in het wijkcentrum krijgt, kan ook voor de tweede prik terecht in het wijkcentrum. Informatie hierover wordt verstrekt bij de eerste prik. De tijdelijke priklocatie van de GGD in het wijkcentrum is geopend op de volgende tijdstippen: maandag 20 tot en met vrijdag 24 september van 14.30 tot 20.00 uur. Zaterdag 25 september van 10 en 16 uur.

Zelf weten

Niet alleen kan men in het wijkcentrum terecht voor een prik, ook als men twijfelt over het wel of niet vaccineren, kan men langskomen. Er is een arts aanwezig om voorlichting te geven. Als iemand na de beantwoording niet gerust is gesteld, dan kan men gewoon weggaan. In Nederland beslist iedereen zélf over het wel of niet ophalen van de coronaprik. Vaccineren is niet verplicht. Dat mag iedereen zelf weten. 

De andere GGD-vaccinatielocaties blijven de komende tijd gewoon open. Ook op deze locaties kan men zonder afspraak terecht. Het betreffen Middenmeer (bedrijventerrein Agriport 33) en Den Helder (voormalige gemeentehuis, Drs. F. Bijlweg). Kijk voor de openingstijden op www.ggdhn.nl