Interactieve voorstelling Sperrgebiet!

Algemeen
Interactieve voorstelling Sperrgebiet!
Interactieve voorstelling Sperrgebiet! Foto: aangeleverd

DEN HELDER - Bezoekers van het Atlantikwall museum worden op 16 en 17 oktober meegenomen in het oorlogsverhaal van de Waddenkust, door middel van een interactieve voorstelling. De muziektheatervoorstelling ‘Sperrgebiet!’ vertelt het verhaal over de bijzondere geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding in het Waddengebied. De voorstelling draait op beide dagen om 12.30, 14.00 uur en 15.30 uur. Iedereen met een toegangskaartje voor het museum kan de voorstelling bijwonen.

Om de herinnering aan de impact van de Atlantikwall in het Waddenkustgebied levend te houden. En om stil te staan bij het feit dat Nederland 76 jaar geleden is bevrijd en we sindsdien in vrijheid leven, is de voorstelling ‘Sperrgebiet!’ bedacht. De initiatiefnemers van het project Atlantikwall in het Waddengebied programmeren deze voorstelling in 2021 op verschillende bijzondere locaties in het Waddengebied. Dit is een unieke kans om het museum te bekijken in combinatie met een unieke voorstelling. Na de voorstelling gaan de spelers graag met het publiek in gesprek over het stuk. De voorstelling is geschikt voor iedereen van 12 jaar en ouder.

Indrukwekkend verhaal

In ‘Sperrgebiet!’ keert oorlogsjournalist Jos samen met zijn Syrische vriend Kerim terug naar zijn geboortegrond; het Waddengebied. De moeder van Jos is overleden en het ouderlijk huis moet worden ontruimd. Kerim en Jos hebben elkaar ontmoet in Syrië. Zij willen elkaars geschiedenis leren kennen. Nu is het moment daar. En hoe meer laatjes zij samen leeghalen, hoe meer Jos zich realiseert dat hij veel weet over alle brandhaarden in de wereld, maar weinig over de oorlogsgeschiedenis van zijn eigen moeder.

Een indrukwekkend verhaal vertelt door acteurs Jos van Venrooij en Kerim Shayeah. Monique de Meza vertolkt de gevoelens uit de oorlogstijd met haar zang. Een productie van Ingrid Docter. De regie is in handen van Lyda Tijsen. Componist: Arnoud Lansdaal. Film/licht en geluid door Frans van der Wal. De voorstelling is mogelijk gemaakt door een subsidiebijdrage vanuit het themajaar 75 jaar Vrijheid van de Gemeente Den Helder, V fonds, Stelling van Den Helder en Provincie Friesland.

Reserveren kan via: www.atlantikwallcentrum.nl