HDK Vocaal hervat repetities

Algemeen
Het 70-jarig bestaan van het vrouwenkoor HDK Vocaal.
Het 70-jarig bestaan van het vrouwenkoor HDK Vocaal. Foto: aangeleverd

DEN HELDER - Na ruim anderhalf jaar coronapauze heeft het vrouwenkoor HDK Vocaal haar repetities weer hervat. De dertig vrouwen van HDK Vocaal zijn met veel plezier weer begonnen met zingen. Deels met hun oude repertoire, maar er wordt inmiddels ook weer ijverig gestudeerd op nieuwe liedjes.

Heel blij zijn de dames van HDK Vocaal dat ze - voor de uitbraak van corona - hun 70-jarig bestaan nog hebben kunnen vieren. In een volle Lutherse kerk vond in februari 2020 hun jubileumconcert plaats waarbij ze lovende kritieken mochten ontvangen. 

Het zingen op de woensdagavond is voor de koorleden een heerlijke ontspanning en een welkome doorbreking van de week. Natuurlijk willen zij ook af en toe hun zangkunsten naar buiten brengen. Met ongeveer drie optredens per jaar is het koor tevreden. Waarschijnlijk wordt hun eerste optreden in februari gehouden. En natuurlijk zijn zij volgend jaar weer present bij de Dag van de Muziek in Den Helder.

Het koor zingt zowel tweestemmige als driestemmige muziekpartijen. Zowel bekende als niet bekende stukken worden ingestudeerd. Het repertoire is divers, maar de focus ligt voornamelijk op Engelstalige en Nederlandse liedjes. Van een vlotte Nederlandse Baroque-medley naar het Engelse fluisterlied ‘Whisper’. Zij worden daarbij wekelijks begeleid op de piano door Annelies Komen.

Nieuwe leden

Hoewel het ledenaantal van HDK Vocaal na de coronapauze zeer stabiel is gebleven, zijn ook nieuwe leden van harte welkom. Wie wil meezingen of luisteren, is welkom op de woensdagavond in de Lutherse kerk in Den Helder. Er wordt gezongen van 19.30 tot 21.30 uur. Tussendoor is er tijd voor koffie, thee en een praatje. 

Belangstellenden kunnen contact opnemen via: hamalders@live.nl of 06 - 42943988.