Harold Ebels nieuwe lijsttrekker D66 Castricum

Algemeen
Harold Ebels.
Harold Ebels. (Foto: Ernst Selleger)

CASTRICUM - D66 Castricum gaat de gemeenteraadsverkiezingen in met een nieuwe lijsttrekker. Zonder een enkele tegenstem werd Harold Ebels door de leden van afdeling Castricum verkozen tot lijsttrekker. “Een Noord-Koreaanse uitslag”, grapte hij toen de uitslag bekend werd.

De 56-jarige Ebels is de opvolger van Marcel Steeman, die in 2019 lid werd van Provinciale Staten. Hij is sinds 2014 raadslid voor D66 in Castricum en is woordvoerder op thema’s als bouwen en wonen, ruimtelijke ordening, economie, verkeer en sport.

“Na een vierde, een derde en een tweede plaats op de kandidatenlijst van D66 in 2010, 2014 en 2018 is het nu tijd om de kar te trekken!”, aldus Ebels. “Onze tweekoppige fractie staat te boek als zeer kundig en betrokken. Wij gaan campagne voeren voor een mooi verkiezingsresultaat en we mikken op een zetel extra.”

In het dagelijks leven is Ebels – een gepromoveerd planoloog – werkzaam voor de nieuw te vormen gemeente Dijk en Waard, waar hij ambtelijk opdrachtgever is voor ruimtelijke projecten en programma’s. Hij groeide op in Castricum, woonde tijdens zijn studietijd in Amsterdam, waar hij begin jaren ’90 ook lid werd van D66, maar woont al 25 jaar in Limmen.