Auto’s op zwembadplaats struikelblok voor nieuwbouw

Algemeen
Te weinig parkeerruimte?
Te weinig parkeerruimte? (Foto: Aart Tóth)

CASTRICUM - Nog net voor het zomerreces is de fractie zet de fractie wethouder Sport Ron de Haan het mes op de keel. De gehele raad was akkoord met de plannen rond een nieuw zwembad op Noord-End. In het voorstel van Ron de Haan moeten er nu 77 parkeerplaatsen op het sportterrein komen. Daarbij zouden de plannen van nieuwbouw wederom vertraging oplopen, volgens de meerderheid in de raad, die tegen deze plannen zijn. 

Herverdeling parkeerterrein

Bij een eerder bezoek aan de sportlocatie, waarbij Ron de Haan, vele fractieleden en ambtenaren een rondgang over de toekomstplek voor het zwembad maakten, kwam de herverdeling van parkeerplaatsen ook al ter sprake. Daarbij was al duidelijk dat het sportterrein daar niet voor bedoeld is, zeker gezien toekomstplannen. Hooguit enkele plaatsen voor bezoekers met een beperking en daar bleef het bij. Tijdens die rondgang werd de huidige parkeervoorzieningen kritisch bekeken, waarbij oplossingen werden aangedragen om het auto- en fietsverkeer meer te scheiden. Ook de in- en uitgang van het parkeerterrein zouden daarbij verplaatst moeten worden. Tevens werd visueel aangetoond dat er mogelijkheden waren tot herverdeling en zelfs tot uitbreiding van parkeerplaatsen.

Wel of geen nieuwe parkeerplaatsen?

In de raad blijkt een meerderheid te zijn om geen parkeerplaatsen te creëren op het sportpark, wat volgens wethouder de Haan nu juist nodig is. Aanpassen van de oorspronkelijke plannen zal wederom voor vertraging zorgen is de mening van de fracties VVD en CK&G. Roel Beems van CK&G laat daarbij weten, “Dat het overduidelijk was tijdens het werkbezoek vorige week aan het sportpark, dat er overeenstemming was over de oplossing wat betreft parkeren. Waarom er nu weer vertraging wordt ingebouwd, zoals wethouder de Haan voorstelt, slaat nergens op en bied geen oplossing met toekomstige plannen op het sportpark. In september zal duidelijk moeten zijn dat het besluit van de raad wordt uitgevoerd. De financiën zijn immers al rond, dus begin met ontwikkelen”, aldus Roel Beems mede voor Gerrit Krouwel van de VVD.