Oase der muzen in de Tuin van Kapitein Rommel

Algemeen
Kom tot rust in de Tuin van Kapitein Rommel.
Kom tot rust in de Tuin van Kapitein Rommel. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - De Tuin van Kapitein Rommel stond vorige week in het teken van de Oase der Muzen. Vol met beelden en Landart die tentoongesteld is door de Landartgroep Fenix. Er werden diverse workshops en rondleidingen gegeven door de kunstenaars van Fenix.

Wegens succes verlengd!

Wegens het succes van de afgelopen week is deze expositie verlengd tot en met zaterdag 25 september. De tuin is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 16.30 uur waarbij zaterdag 25 september de expositie met extra activiteiten wordt afgesloten.

Extra activiteiten

Er zijn workshop Access Bars en Klankschalen. Access Bars geeft diepe ontspanning door zachte aanraking van het hoofd. Lekker liggen, ontspannen en ontvangen! Bij klankschalen droom je weg op de heerlijke klanken van klankschalen en bellen. 

Natuur en cultuur

Landartgroep de Fenix doet respectvolle en kunstzinnige ingrepen in het landschap en maken de bekende omgeving tot nieuwe beleving door kunst en details toe te voegen. Landart kunstenaars werken met materialen rechtstreeks uit de natuur. Denk hierbij aan zand, aarde, hout en steen om een direct verband te zoeken tussen natuur en cultuur. 

Tekst gaat verder onder foto


Het Zwanenmeer

In de tuin kun je reusachtige klaprooszaden bewonderen of een metamorfose ondergaan in een mensgrote cocon en herboren worden als vlinder. Neem eens plaats op een sofa van gras. Bijna iedereen heeft wel van het Zwanenmeer van Tschaikovsky gehoord. Het is een van de beroemdste balletvoorstelling van de wereld.

Tekst gaat verder onder foto


Dit is uitgebeeld in de vijver van de tuin waarbij je de fantasie over de muziek en de dans achter het verhaal de vrije loop kan laten. 

Tuingedichtjes

Speciaal voor Oase der Muzen schreef Susanne van Reenen een bundel Tuingedichtjes. Ze liet zich de afgelopen maanden inspireren door de tuin. Een tuin waar je ontspanning en nieuwe energie vindt. 

Inschrijven

In het midden van de groene oase in de tuin van Kapitein Rommel kom je helemaal tot rust. Voor inschrijvingen en informatie voor deze workshops en rondleidingen kun je terecht op www.tuinvankapiteinrommel.nl.