Jan Uiterwijk 25 jaar lief en leed bij omroep Castricum

Algemeen
v.l.n.r. Willem Seignette, Maartje Uiterwijk, jubilaris Jan Uiterwijk, Ilona Korf en voorzitter Tino Klein.
v.l.n.r. Willem Seignette, Maartje Uiterwijk, jubilaris Jan Uiterwijk, Ilona Korf en voorzitter Tino Klein. (Foto: Aart Tóth)

CASTRICUM - Onder het pseudoniem van ‘Johan Vermeer’ maakt Jan Uiterwijk al 25 jaar het radioprogramma “The Flashback Show” bij omroep Castricum. De geboren Castricummer was in zijn jeugd al een groot liefhebber van de zeezenders, zoals Caroline en Veronica. Dag en nacht stond zijn transistorradio aan.

In 1996 kwam hij bij omroep Casticum, waar hij elke zondag tussen 17.00 en 19.00 uur zijn programma presenteerde. In de loop van de jaren werd het programma steeds populairder. Niet alleen door de muziekkeuze van Vermeer, maar ook door de wekelijkse bijdrage van de brandweer, politie en de boswachters van het PWN, met het laatste nieuws. 

In het zonnetje

Afgelopen zondag werd hij door het bestuur en zijn collega’s terecht in het zonnetje gezet, voor zijn enorme inzet voor omroep Castricum in de afgelopen 25 jaar. Want hij is niet alleen DJ, hij is ook actief in de redactie, maakt documentaires voor C-TV en heeft ook een rol in het bestuur. Kortom een geweldige vrijwilliger.