Boekhandelstour door Arnon Grunberg, ook bij Boekhandel Laan in Castricum

Cultuur
Arnon Grunberg
Arnon Grunberg (Foto: Merlijn Doomernik)

CASTRICUM - Donderdag 30 september om 20.00 vertelt Arnon Grunberg in een interview met Arnon door Vic van de Reijt of Bob Kappen over zijn nieuwste roman; ‘de dood in Taormina’. Daarna is gelegenheid tot het stellen van vragen en vervolgens kan de lezer in gesprek gaan met de auteur. 

Dit is onderdeel van een boekhandelstour langs de kust die de auteur samen met de uitgeverij heeft opgezet. Als lezer neem je dan ook plaats in een strandstoel tegenover de auteur. Een unieke kans om de auteur het hemd van het lijf te vragen. Tot slot krijgt men een ijsje aangeboden.

Nieuwe roman van Arnon Grunberg heet ‘De dood in Taormina’

De dood in Taormina is een roman over rechtvaardigheid en liefde, over vergiffenis en pragmatisme, acteren en oprechtheid, en over de vraag of datgene waarvoor je leeft ook datgene is waarvoor je bereid bent te sterven. In dit geval constateer je het volgende: Vroeg of laat haalt het verleden je in, blijkt het levendiger dan het heden, blijkt de waarheid sneller dan alle kleine en grote leugens. Of niet? Wat als het verleden je nooit inhaalt? Als je voor altijd moet leven met je verzinsels?

Over Arnon Grunberg

Arnon Grunberg (officieel: Arnon Yasha Yves Grünberg, Amsterdam, 22 februari 1971) is een Nederlandse schrijver en acteur. Hij schrijft meestal onder de naam Arnon Grunberg, maar maakte ook enige tijd gebruik van het heteroniem Marek van der Jagt. Grunberg is afkomstig uit een gezin dat zwaar getraumatiseerd is door de Tweede Wereldoorlog. Zijn moeder overleefde Auschwitz, zijn vader zat op talrijke adressen ondergedoken. Grunberg zelf zwoer aan het eind van zijn puberteit elke vorm van religie af. Hij begon zijn loopbaan als jongste bediende bij een apotheek en als bordenwasser.

Ondertussen heeft Grunberg al meer dan 77 boeken geschreven, waar; Blauwe Maandagen, De asielzoeker en Tirza de bekendste van zijn. Voor Tirza won hij de Libris literatuurprijs en in 2009 won hij de Constantijn Huygensprijs voor zijn oeuvre. 

De entreeprijs is 7,50 euro inclusief ijsje. De deuren gaan om 19.30 uur open met koffie, thee of een sapje.

Reserveer hier